KWPN-hengst Damiro B (33) overleden

KWPN-hengst Damiro B (33) overleden

0 359
Johan-Sebastian Gulliksen dopingtekst
foto: Remco Veurink

Op 33-jarige leeftijd is Damiro B overleden. De hengst, die werd geboren bij Wim van Dam in het Gelderse Lienden, is een van de bekendste goedgekeurde zonen van Ramiro Z (v Raimond).

In 1988 slaagde Damiro met 84,5 punten voor het verrichtingsonderzoek en ontving hij onder andere 9’s voor zijn galop, springen onder de man en karakter. Vervolgens won hij in 1990 de hengstencompetitie.

In 1994 won hij tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch het 1.45m en werd hij later dat jaar derde op het Nederlands Kampioenschap onder Eric Willems Geeromsz. In de internationale springsport werd hij uitgebracht door Wout-Jan van der Schans en zij noteerden onder meer een derde plaats in de Grand Prix van Eindhoven en klasseringen in Rotterdam, Hickstead, Calgary en Genève.

Arnaud Gicquel

Vervolgens vertrok Damiro naar Frankrijk waar hij de fokkerij bediende via Arnaud Gicquel. Hij schreef op zijn Facebookpagina: ‘Damiro B zal eeuwig in mijn hart gegrift blijven en zal in mijn ogen altijd de grootste zijn. Opa heeft ons verlaten, nadat hij 33 jaar is geworden afgelopen mei en na de geboorte van zijn duizendste veulen. Hulde aan jou die mijn leven heeft veranderd.’

Bij het KWPN zijn bijna 1.000 veulens van Damiro geregistreerd, waaronder vier die dit jaar zijn geboren. Daarnaast heeft hij drie KWPN-goedgekeurde zonen, 79 stermerries, 37 keurmerries, 13 elitemerries, 20 preferente merries, 27 prestatiemerries en 62 sportmerries voortgebracht.

Internationale springpaarden

Enkele internationale springpaarden van Damiro zijn: Mr Itt onder Eric Willems Geeromsz, Impact onder Dermott Lennon en de merries Jaravola onder de Italiaanse Matteo Giunti en Jente.

Volgend fokker Wim van Dam is de hengst precies geworden wat hij had verwacht. ‘Een gezond en werkwillig, modern springpaard met veel techniek en vermogen, met maat en ‘bloed’. Kortom een echt sportpaard.’

DAMIRO B restera à jamais gravé dans mon cœur et sera toujours le plus grand à mes yeux. Papy nous a quitté il venait…

Geplaatst door Arnaud Gicquel Élevage Calisto op dinsdag 19 juni 2018

Bron: KWPN

Archieffoto: Remco Veurink

Reacties