KWPN-gekeurde hengst Plain´s Liberator overleden aan koliek

KWPN-gekeurde hengst Plain´s Liberator overleden aan koliek

Plain´s Liberator
Sir Arie (v. Plain´s Liberator)

Plain´s Liberator, de KWPN-goedgekeurde Hackney-hengst, overleed gisteren als gevolge van een koliekaanval.

Fokker Teun Middelman uit Zevenhuizen fokte de hengst 22 jaar geleden. Plain´s Liberator (v. Plain´s Black Satin) creëerde bekendheid in het tuig van Kees van der Maat. Hij won het kampioenschap Hackney dekhengsten en schopte het tot en met een ereklasseniveau. In 2005 werd hij op basis van zijn sportprestaties uitgenodigd voor een verrichtingsonderzoek, waarna de hengst werd goedgekeurd bij het KWPN.

KWPN-gekeurde nakomelingen

In de jaren daaropvolgend leverde Plain´s Liberator veel KWPN-goedgekeurde Hackney-zonen zoals Bocellie en Sir Arie. Daarnaast bleek de hengst ook succesvol in de tuigpaardfokkerij. Grote aantallen nakomelingen presteren in de sport en zonen Zepplin en Dylano werden goedgekeurd bij het KWPN. Inmiddels is hij grootvader van de hengsten Idol (v. Manno), Icellie (v. Bochellie), Innovatief (v. Zepplin) en van Bocellies Matteo (v. Bocellie).

´Die oude Liberator gaat nog wel 10 jaar mee!´

Hengstenhouderij Landzicht had sinds 2010 de succesvolle hengst in eigendom met Johan de Heul. ´Hij is altijd super fit geweest. Afgelopen zondag hadden we hier nog een verjaardagsfeest waar we tegen elkaar zeiden: ´die oude Liberator, die gaat nog wel 10 jaar mee!´. We hebben alles gedaan om hem te redden, maar gisteravond ging het echt niet meer. We moesten hem in laten slapen.´

 

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties