KWPN: ‘Emiel Nijhoff volledig gerehabiliteerd’

KWPN: ‘Emiel Nijhoff volledig gerehabiliteerd’

kwpn keuring
© DigiShots

Directeur Emiel Nijhoff en het KWPN nemen afscheid van elkaar. Partijen hebben dit in goed overleg afgesproken, meldt het stamboek.

Begin oktober oordeelde de rechtbank Gelderland dat het KWPN Emiel Nijhoff weer moet toelaten op de werkvloer. De verstoorde arbeidsrelatie is niet aan Nijhoff te wijten, achtte de rechter.

Beide directeuren

Het KWPN had twee weken eerder de beëindiging van de arbeidsverhouding tussen het stamboek en beide directeuren, Emiel Nijhoff en Johan Knaap, gevorderd. Het ontslag van directeur Johan Knaap werd door de rechter wel ingewilligd. Per 1 december 2018 is hij niet langer in dienst van het stamboek.

Wegen scheiden

Het KWPN en Nijhoff zijn na de uitspraak in gesprek gegaan en hebben afgesproken dat hun wegen zich zullen scheiden.

De organisatie vindt het belangrijk om te benadrukken dat de integriteitsbeschuldigingen van Knaap aan het adres van Nijhoff geheel ongegrond zijn gebleken. ‘Voor de daardoor ontstane verstoorde verhoudingen treft Nijhoff geen enkele blaam. Nijhoff is hiermee volledig gerehabiliteerd.’

Dagelijkse leiding

Interim-directeur Piet Peters heeft momenteel de dagelijkse leiding binnen het KWPN. Het Algemeen Bestuur beraadt zich over de toekomstige invulling van de directie.

Bron: KWPN

Foto: archief

Reacties