KWPN eindigt bovenaan in WBFSH-stamboekenranking

KWPN eindigt bovenaan in WBFSH-stamboekenranking

0 89

Het KWPN is in drie disciplines bovenaan geëindigd in de WBFSH-stamboekenranking. Al twee jaar stond het stamboek aan de leiding bij zowel de dressuur- als de springpaarden. Dit jaar nemen ze ook bij de eventers de overall koppositie in.

Resultaten

De WBFSH-rankings worden berekend over de periode 1 oktober 2019 tot en met 30 september 2020, op alle internationale FEI-wedstrijden kunnen paarden punten verdienen. Ze worden op succesvolgorde geplaatst en de resultaten van de beste zes paarden worden meegenomen in de WBFSH-stamboekenranking.

Denver

De Memphis-zoon Denver gaat dit jaar aan kop bij de springpaarden. Denver begon zijn internationale carrière in de eventingsport, maar is onder de Britse Holly Smith nu het best presterende springpaard van het afgelopen jaar. “Mijn vader en ik hebben Denver samen gefokt en als veulen al verkocht”, vertelt Marleen Woertman. “Ik ben er best wel trots op en het voelt nog een beetje onwerkelijk. Mijn vader was een gedreven fokker en had er kijk op, maar de fokkerij was puur en alleen hobby. Dat maakt het extra mooi dat dit nu op ons pad komt.”

Nipt onder Denver staat Contendro II-zoon GC Chopin’s Bushi op de tweede plaats in de ranking. Deze Bushi werd gefokt door de Gebroeders Van der Steen uit Esch en gereden door Dennis Lynch. Maikel van der Vleutens Dana Blue (v. Mr.Blue) eindigt als elfde. De drie andere springpaarden die de KWPN-fokkers op de eerste plek zetten zijn Cristello (v. Numero Uno, 17e) van Dennis Lynch, Brown Sugar (v. Chacco Blue, 22e) en Sterrehof’s Dante (v. Canturano, 48e) van Marc Houtzager.

Zaire-E

De zes beste KWPN-dressuurpaarden van het afgelopen jaar staan allemaal in de top 20. De Son De Niro-dochter Zaire-E staat vijfde.Onder het zadel van de Duitse amazone Jessica von Bredow-Werndl won Zaire-E afgelopen jaar de Wereldbeker van Mariakalnok. De KWPN-goedgekeurde hengst Desperado N.O.P. (v. Vivaldi), neemt plek zeven in de ranking in. De hengst maakt met Emmelie Scholtens deel uit van het Nederlandse A-kader Senioren. Steffen Peters’ Suppenkasper (v. Spielberg) staat negende in de ranking. Ook Charlotte Fry’s Dark Legend (v. Zucchero, 13e) Matthias Boutens Meggle’s Boston (v. Johnson, 19e) en Thamar Zweistra’s KWPN-erkende Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson, 20e) leverden hun bijdrage aan de koppositie van de KWPN-fokkers.

Scuderia 1918

Vorig jaar stonden de Nederlandse eventers derde, dit jaar wisten ze te klimmen naar de eerste plek! Kevin McNabs Scuderia 1918 Don Quidam (v. Quidam) leverde daar de grootste bijdrage aan, hij staat tweede in de ranking. “Ik heb meerdere goede veulens gefokt, maar deze is heel goed terechtgekomen en springt er bovenuit”, vertelt fokker Johan Schurink uit Wijhe enthousiast. “Hij heeft het al geweldig gedaan, maar hij heeft ook nog een hele mooie leeftijd dus hij kan nog een poos meedoen in de sport. Ik heb hem als jong paard via een veiling verkocht en ik had niet verwacht dat hij het zo goed zou gaan doen, ik ben er heel trots op dat hij het zo ver heeft gebracht.” Herby (v. Zirocco Blue VDL) neemt de derde plek in de ranking in. Hij won recent nog een lange 4* in Polen onder het zadel van Tim Lips. Tim Price’s Happy Boy (v. Indoctro) pakt een 18e plek in de ranking en levert daarmee zijn bijdrage aan de stamboekenranking, net als Philip Dutton’s Fernhill Signapore (v. Signapore, 30e), Alexander Bragg’s Zagreb (v. Perion, 34e) en Rosalind Canters Zenshera (v. Guidam, 41e).

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties