KWPN eigenaren VS zijn fanatiek

KWPN eigenaren VS zijn fanatiek

0 426
Emily Smith met Ellie (v.Zacharov)

Het Amerikaanse keuringsseizoen is weer ten einde. Twaalf dagen lang zijn er op veertien verschillende locaties paarden beoordeeld. Voor het eerst dit jaar jureerden er twee Nederlandse juryleden de paarden op de KWPN-NA-keuring.  Bart Henstra was samen met Arie Hamoen en Harry Derks verantwoordelijk voor het beoordelen van de paarden. Henstra jureerde de hele tour, Derks en Hamoen deden beiden een helft.

Fanatiek

‘Kwaliteit van de paarden is best wel heel goed, dat blijkt ook wel uit de scores. De paarden die hier bovenaan meedraaien, zouden dat ook hier in Nederland doet. De mensen zijn ook wel heel fanatiek en hebben veel behoefte aan informatie. Ze moeten er ook wel veel moeite voor doen. Sommigen reizen zo’n tien tot twaalf uur om op de keuring te komen’, licht Bart Henstra toe.

Ivy League regeert bij dressuurmerries

De KWPN-NA-kampioen is de Bordeaux-dochter Ivy League. Zij is door geregistreerde Gundi Younger gefokt uit de Grand Prix-merrie Renate (v.Sambertino). ‘Een heel werkwillige merrie die goed naar boven gebouwd is. Ze heeft drie goede gangen en toont veel souplesse’. De tweede plaats is voor Gold Digger –TOP (Jazz uit Amelia ster IBOP-dres van Jacardo) , gefokt door Stanley Topilko die de merrie samen heeft met Cecile von Martels. ‘Een bloedgemaakte merrie die met veel tritt in de benen bergop beweegt, haar draf werd beloond met een negen’.

Ellie beste springmerrie

Bij de springmerries was het Ellie (v.Zacharov) die voor het hoogst haalbare ging. ‘Een merrie die met veel techniek en vermogen springt’, volgens Henstra. Ellie is een Manhattan-dochter Zenobia-R. De merrie was al voorlopig keur en door haar 79 punten in de IBOP heeft zij nu ook het keurpredicaat.

Trots

Lisa Smith van Hunter Hill Sporthorses, Aiken, South Carolina, is mega trots op haar Ellie. ‘We kochten haar in Engeland in 2012 van Andrew Walley en importeerden haar naar de VS. We zijn bijzonder trots dat wij als vrij kleine fokker twee fantastische paarden op stal hebben. ‘Onze dochter Emily deed het geweldig tijdens de presentatie van Ellie op de IBOP keuring. Voor ons was het een mooie ervaring’. Een echt familiesucces want ook hun jaarling Kensington (v.Ultime Espoir) en zoon van Ellie werd die dag beste en top jaarling bij de KWPN-NA. Lisa is bijzonder enthousiast: ‘we love the Netherlands and its horses’. In het verleden zijn ze al vaker in Nederland geweest om te ‘horse-shoppen’.

Harvest krijgt positief advies voor licensing

Connaisseur-zoon Harvest  (uit Naomi ster preferent van Ulft) was een opvallend gemodelleerde hengst en liep met 86 punten een dijk van een IBOP. “Een royaal ontwikkelde hengst die met veel kracht en afdruk loopt. Hij heeft een mooie houding en liet zich heel goed bewerken. Harvest kreeg een positief advies om gelicensed te worden. A.T. Elema uit Arum fokte Harvest uit de moeder van de KWPN-hengst Webster (v.Krack)

Governor en Goodtimes leveren kampioensveulens

Bij de dressuurveulens was het Leliscia SSF  een nazaat van Governor (uit Eliscia SSF ster van UB 40, fokker Caroll and Carol Tolman) die met drie goede gangen tot kampioen gehuldigd kon worden.  De makkelijk galopperende Last Chapter (Goodtimes uit Nirvana ster preferent van Fleming, f/g Larry & Kathy Childs) deed datzelfde bij de springveulens.

Bron: KWPN / Hoefslag
Foto: Lisa Smith

Reacties