KWPN deelt taken inspecteurs opnieuw in

KWPN deelt taken inspecteurs opnieuw in

kwpn inspecteurs taken
Petro Trommelen - Henk Dirksen IBOP 2015 © DigiShots

Het KWPN heeft een aantal wijzigingen aangebracht in de takenpakketten van de inspecteurs. Zo zullen Henk Dirksen en Floor Dröge naast de merrieselectie voortaan ook de hengstenselectie gaan begeleiden. Daarbij adviseren zij de hengstenkeuringscommissies met foktechnische informatie.

Op deze wijze zijn de merrie- en hengstenselectie nauwer verweven, denkt het KWPN, omdat dezelfde inspecteurs in de baan staan bij de beoordeling van zowel de merries als de hengsten.

Het team staat staat onder leiding van Ralph van Venrooij. Hij trad per 1 september in dienst als hoofd Fokkerijzaken.

Merrieselectie

Arnold Kootstra zal komend jaar meer te zien zijn in de keuringsring bij de merrieselectie, waarvoor hij tevens aanspreekpunt wordt. Ook maakt hij vanaf nu deel uit van het beoordelingsteam van de springmerries in de EPTM. Tevens blijft hij de IBOP en jonge paardencompetities jureren.

Kootstra is verder ook regio-inspecteur (springen) van Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Drenthe en Zuid Holland.

Dressuurpaarden en hengstenselectie

Floor Dröge blijft verantwoordelijk voor de dressuurpaarden, Henk Dirksen richt zich bij de hengstenselectie volledig op de springpaarden maar zal daarnaast ook de dressuurmerries blijven beoordelen. Tevens blijft hij actief als regio-inspecteur van Overijssel, Flevoland en Utrecht en is hij de contactpersoon voor KWPN-NA (Noord-Amerika).

Daarnaast zullen beiden de IBOP jureren en diverse inspectiewerkzaamheden verrichten zoals de jurybijscholingen.

Floor Dröge is daarnaast betrokken bij de Pavo Cup, de EPTM-beoordeling van de dressuurmerries, en zij maakt deel uit van de selectiecommissie van het WK Jonge Dressuurpaarden.

Gelderse en tuigpaarden

Wim Versteeg blijft inspecteur voor de Gelders paard fokkerij, intern de toezichthouder Tuigpaard en zal hij komend seizoen in de keuringsbaan de merries beoordelen. Tevens neemt hij de rol over van Henk Dirksen als coördinator EPTM. Vanaf nu neemt Versteeg ook de KWPN Select Sale onder zijn hoede.

Op woensdag 27 november gaat de eerste bezichtiging van start. Hier zullen Henk Dirksen en Floor Dröge de hengstenkeuringscommissies ondersteunen als adviseur, waarbij zij op de achtergrond ondersteund worden door Wim Versteeg. Op 16 december worden de hengsten aangeleverd voor het verrichtingsonderzoek.

Wim Versteeg neemt dit najaarsonderzoek nog de rol op zich van coördinator, waarbij Dirksen en Dröge mee zullen lopen om zo extra ervaring op te doen.

Bron: KWPN

Foto: archief Digishots

Reacties