KWPN CK Vrouwenpolder: Opnieuw dochter van Dream Boy

KWPN CK Vrouwenpolder: Opnieuw dochter van Dream Boy

0 629
Ilaya
Ilaya KWPN Centrale Keuring Vrouwenpolder 2016 © DigiShots - Robin Artz

Opnieuw een kampioene van Dream Boy. De hengst laat zijn sporen achter in de fokkerij, en het resultaat mag er zijn. Ook op de CK Vrouwenpolder in Zeeland was het weer raak. In dit geval gaat het om een aansprekende vosmerrie. Een merrie -en dat moet ook gezegd worden- die uit een best fokkende moeder van Jazz komt.

Ilaya
Ilaya
KWPN Centrale Keuring Vrouwenpolder 2016
© DigiShots – Robin Artz

Dressuur

Vijf van de zeven driejarige dressuurmerries werden bevorderd, waaronder het met een sterk achterbeengebruik gezegende kopnummer Ilaya (Dream Boy uit Papayja elite sport-dres pref prest d-oc v.Jazz) van fokker Carla Telussa-Baas en mede-geregistreerde Tim Coomans. Opnieuw een kampioene van topfokmerrie Papayja dus! Deze Ilaya liet in de kampioenskeuring de beste Zeeuwse merrie van de vier- tot en met zevenjarigen achter zich, de elegante Esprit (San Dior uit Valdine v.Olivi) van fokker C.W.M. Elbers-van der Meer uit Ossenisse.

Bij de vier- tot en met zevenjarige dressuurmerries werd Floortje elite IBOP-dres (Negro uit Babeth stb-ext v.Florencio) van fokker Cees Elenbaas uitgenodigd voor de NMK bij de keur/elitemerries. Daarmee gaat ze op herhaling, want vorig jaar werd zij in Vrouwenpolder als kampioen ook uitgenodigd voor deze NMK-rubriek. Onder Nadia van Schaik liep ze toen bovendien 85 punten bijeen in de Pavo Cup-voorselectie. Nu vergezeld door een veulen, wist Floortje opnieuw te overtuigen met haar extreem goede achterbeengebruik.

Lumkeman SP
Lumkeman SP
KWPN Centrale Keuring Vrouwenpolder 2016
© DigiShots – Robin Artz

Het beste dressuurveulen mag naar Ermelo, de zeer aansprekende Lumkeman SP (Apache uit U-Lala elite sport-dres v.Voltaire) van f/g Mts. P.A. Priester en J.J. Bakker uit Kortgene. Hij wist te overtuigen met zijn fraaie model met goede verbindingen. Bewegen doet hij met ruim voldoende ruimte en goed met de schoft omhoog. Daarbij valt op dat hij maar weinig snelheid hoeft te maken. Reservekampioen bij de dressuurveulens werd Lindarona-S (Desperado uit Urona-s keur sport-dres pref v.Gribaldi) van M.P. Schouwenaar uit Wemeldinge. Dit veulen is ruim voldoende ontwikkeld en heeft veel souplesse in beweging.

Isarah van de Westerhoeve
Isarah van de Westerhoeve
KWPN Centrale Keuring Vrouwenpolder 2016
© DigiShots – Robin Artz

Springpaarden
De enige deelnemende driejarige springmerrie wist genoeg indruk te maken om afvaardiging naar de NMK af te dwingen. Deze Isarah van de Westerhoeve ster (Baltic VDL uit Silverado ster v.Indorado) van fokker Daphne Herinckx uit Dreischor had eerder op de stamboekkeuring al voor 80 punten gesprongen, waaronder 90 punten voor vermogen. “Deze goed ontwikkelde merrie staat goed in het rechthoeksmodel en is iets neerwaarts gebouwd. Ze waardeert zich op in beweging, waarin ze balans heeft en met een actief achterbeengebruik draaft. Dat in combinatie met haar goede punten voor het springen heeft ons doen besluiten haar uit te nodigen voor de NMK”, lichtte Henk Dirksen op de website van het KWPN toe.

Liverno
Liverno
KWPN Centrale Keuring Vrouwenpolder 2016
© DigiShots – Robin Artz

Bij de springveulens kreeg kampioen Liverno (Hampshire VDL uit Alverna keur EPTM-spr v.Indorado) van fokker Sam Moens een uitnodiging voor de Nationale Veulenkeuring. Dit exact één maand oude hengstveulen staat goed in het rechthoeksmodel en toonde zich al heel atletisch. Hij heeft een goede galop met daarin veel souplesse en balans.

Hartsuijker Dinja Van Liere
Dinja van Liere – Hartsuijker
Pavo Cup Vrouwenpolder 2016
© DigiShots – Robin Artz

PAVO
Ook in de Pavo Cup-voorselectie kwamen enkele opvallende paarden naar voren. Bij de vierjarigen was Hilton TC (Charmeur uit Sinanta ster pref v.Gribaldi, fokker S. van de Putte uit Serooskerke Walcheren) onder Dinja van Liere met 85 punten topscoorder. Deze jeugdige hengst heeft een extra galop en behoudt heel veel balans in alle overgangen. Drie vierjarigen mogen naar Ermelo. Bij de vijfjarigen waren dat er twee, waaronder met de hoogste (81) punten Gigolo K (Chippendale uit Zastrade ster prok d-oc pref v.Rousseau, fokkers Daan en Dirk Kösters) onder Femke de Laat. Deze goed dravende hengst beweegt met veel souplesse, kracht en balans.

Gigolo Femke de Laat
Femke de Laat – Gigolo
Pavo Cup Vrouwenpolder 2016
© DigiShots – Robin Artz

 

Bron: KWPN / Hoefslag

Foto’s: Digishots / Robin Artz

Reacties