‘Kwaliteit en filosofie achter PSI-veiling slaan aan’

‘Kwaliteit en filosofie achter PSI-veiling slaan aan’

PSI veiling
Acontho PS Action Breaker – Contender – Continue *03 / 2013 · brauner Hengst | bay stallion · XL

Op 8 en 9 december is de 39e editie van de Performance Sales International. De PSI-veiling is in het Duitse Ankum. Vorig jaar wisselden daar onder meer de Glock’s Zonik-zonen Zum Glück Rs2 OLD en Zucchero OLD van eigenaar.

Volgens initiatiefnemer Paul Schockemöhle heeft het succes van de afgelopen edities van de PSI-veiling bewezen dat de filosofie en de kwaliteit aanslaan. ‘Vooral vaste bezoekers waarderen het wederzijdse vertrouwen en de uitzonderlijke service.’

PSI veiling
PSI Auction in Ankum Germany
Ullrich Kasselmann, auctioneer Uwe Heckmann & Paul Schockemöhle

Uitzonderlijke kwaliteit

Zijn zakenpartner Ullrich Kasselmann voegt daaraan toe dat de stoeterijen als Lewitz en Osthoff ieder jaar paarden van uitzonderlijke kwaliteit aanleveren, zoals vorig jaar enkele nakomelingen van Glock’s Zonic. Zum Glück Rs2 OLD en Zucchero OLD waren veilingtoppers; zij werden voor respectievelijk 850.000 en 370.000 euro verkocht.

‘Onze klanten waarderen het dat we de meeste paarden kennen vanaf hun geboorte en zijn bovendien content met de kwaliteit en de manier waarop ze zijn opgegroeid en getraind.’

PSI veiling
V-Plus · Vivaldi – Fürst Romancier – Sandro Hit
*08 / 2014 · Rapphengst / black stallion · XL
Ein Rapphengst der die Zuschauer verzaubert!
A black stallion who enchants onlookers.

Unieke gebeurtenis

Het ‘PSI-systeem’ maakt de veiling een unieke gebeurtenis en een van de meest succesvolle warmbloedveilingen ter wereld. ‘Het merendeel van de paarden is door ons zelf gefokt of aangekocht als veulen,’ vertelt Schockemöhle. ‘Dat betekent dat we zelf verantwoordelijk zijn voor de training vanaf de eerste dag. Daardoor kunnen we de kwaliteit hoog houden.’

Stoeterij Lewitz Stoeterij is een unieke bron van jong talent, die wordt aangevuld met het fokkerij-programma van de familie Kasselmann van Osthoff Stud. Op deze twee locaties wordt niets aan het toeval overgelaten.

Voor de PSI-veiling worden de beste jonge dressuur-en springpaarden geselecteerd en aan de juiste eigenaren verkocht.

PSI veiling
Casie Belle · Chacco-Blue – Casio – Landfriese II
*05 / 2011 · Fuchsstute | chestnut mare · XL
PSI veiling
Bitcoin · Bordeaux – Rubinstein I – Don Primero
*05 / 2014 · Fuchswallach / chestnut gelding · XL
Ein Champion ohne Wenn und Aber
A champion without if’s and but’s
PSI veiling
Acontho PS
Action Breaker – Contender – Continue
*03 / 2013 · brauner Hengst | bay stallion · XL

Zorgvuldig opgeleid

De volwassen paarden worden zorgvuldig opgeleid bij Hof Kasselmann of Schockemöhle Stables, wat ervoor zorgt dat ieder paard een uitstekend ‘curriculum vitae’ meekrijgt, dankzij tientallen jaren aan ervaring en kundigheid. Daar zorgt ook het ervaren team van grooms, ruiters en verzorgers voor.

PSI veiling
Sinja · Stakkatol – Sandro – Argentinus
*03 / 2012 · Schimmelstute | grey mare · L

 

psi veiling
Fürstin Gesine
Fürst Heinrich – Sir Donnerhall I – Don Schufro
*03 / 2013 · dunkelbraune Stute / dark bay mare · XL
Eine Fashion Queen aus einem besonderen Stutenstamm!
A fashion queen from an exceptional mare line.

De veiling staat garant voor een service-pakket dat kopers nergens anders zullen ervaren. Een after-sales team zorgt voor het transport van de paarden overal ter wereld, een uitgebreid verzekeringspakket en de volledige medische achtergrond van de paarden.

Professionele begeleiding

Indien gewenst is het zelfs mogelijk om zowel paard als ruiter professioneel te laten begeleiden, zodat de nieuwe eigenaar direct succes kan hebben met zijn nieuwe partner.

‘Het succes van onze klanten, is onze motivatie,’ aldus Kasselmann. ‘Daarop is het principe van de PSI-veiling gebaseerd.

Website: www.psi-auktion.de

PSI veiling

Reacties