Kronenberg 2021: Geen nationale, wel internationale menwedstrijd

Kronenberg 2021: Geen nationale, wel internationale menwedstrijd

mennen
© DigiShots

De organisatie van Kronenberg heeft groen licht gekregen voor de internationale menwedstrijd van 13 tot en met 16 mei. Dat bleek na uitgebreid overleg met een groot aantal instanties en zorgvuldige bestudering van alle maatregelen rondom het Covid-19 en EHV-paardenvirus. Helaas staan de huidige maatregelen van de overheid het niet toe om een nationale menwedstrijd te organiseren.

“Het is heel dubbel,” vertelt voorzitter Peter Goumans. “We hadden het liefst ook de nationale menners de kans gegeven bij ons te starten. Maar de huidige regels staan dat niet toe.”

Topsport

“De internationale wedstrijd is een topsportevenement, waardoor het mogelijk is internationale deelnemers te ontvangen. Wij hebben alle voor- en nadelen zorgvuldig tegen elkaar afgewogen en alle maatregelen goed bekeken. We zijn tot de conclusie gekomen dat een internationale wedstrijd mogelijk is onder de nu geldende omstandigheden.”

“Daarnaast werken we nauw samen met de Veiligheidsregio Limburg Noord, Gemeente Horst aan de Maas, NOC*NSF en de KNHS die ons inmiddels allen toestemming hebben gegeven.”

Voorwaarden

De internationale menwedstrijd Kronenberg stond oorspronkelijk van 15 tot en met 18 april op de wedstrijdkalender. Deze werd later verplaatst naar de datum van de nationale wedstrijd in mei. “We zijn heel blij dat we kunnen organiseren, zeker gezien onze voorbereidingen voor het WK tweespannen dat van 8 tot en met 12 september plaatsvindt in Kronenberg. Maar er zijn voor de editie in mei een aantal zeer strikte voorwaarden opgelegd. Deze voorwaarden dienen alle menners door te lezen, voordat ze zich definitief inschrijven.”

 

Bron: Horse Driving Kronenberg

Foto: Digishots

Reacties