Kosten transport van Engeland naar EU ruim 300% gestegen door Brexit

Kosten transport van Engeland naar EU ruim 300% gestegen door Brexit

export paarden
Foto ter illustratie.

Paardeneigenaren die sinds de Brexit hun paard naar Europa vervoeren stuiten tegen problemen aan, meldt Horse&Hound. De kosten van het vervoeren van paarden per ferry zijn ongeveer 318% gestegen sinds 31 december. De British Equestrian Federation (BEF) probeert de kwestie te verbeteren.

Bewijs verzamelen

De hoge kosten ontstaan onder andere door het toegenomen papierwerk dat ingevuld wordt voor transport. Daarbij komen er ook langere reistijden kijken, wat het dierenwelzijn niet ten goede komt. Om hier bewijs voor te verzamelen, vraagt de BEF mensen met de ervaringen met de huidige problemen rondom de Brexit contact op te nemen. Het bewijs moeten ze inleveren bij het Ministerie van Milieu, Voedsel en Plattelandszaken. Ze hebben de tijd tot 17 maart.

Grote economische bijdrage

Interim-directeur Iain Graham van de BEF zegt dat ze federatie zich bewust is van de problemen die spelen als gevolg van de Brexit. “Iedereen deed wat mogelijk was om ons voor te bereiden op de overgang, maar tot het werkelijk gebeurt weet je nooit hoe het echt zal zijn. We krijven nu verhalen uit de eerste hand om te horen welke problemen er spelen. De paardenindustrie levert een grote bijdrage aan de Britse economie. We zullen er dan ook alles aan doen om het levensonderhoud van deze ondernemers te waarborgen.”

Bron: Horse&Hound

Foto: Shutterstock

Reacties