Kort verslag dressuurforum 29 maart

Kort verslag dressuurforum 29 maart

0 313
dressuur
© DigiShots

29 maart kwam het dressuurforum bijeen voor een thema bijeenkomst om te praten over vernieuwingen in de wedstrijdsport. Daarnaast ging het over de mogelijkheden voor een tijdelijke dispensatieregeling, Online paardrijden en het verplicht inzetten van toezichthouders tijdens dressuurwedstrijden.

Dispensatieregelingen

Tijdens de vergadering sprak men dus over het voorstel voor een tijdelijke dispensatieregeling. Deze zou mogelijk kunnen gelden voor mensen die weinig hebben kunnen trainen in coronatijd en graag een niveau lager willen starten op wedstrijden, en juist versnelde promotie voor ruiters die wel door hebben kunnen trainen in coronatijd.

Het forum staat achter het voorstel voor terugplaatsing en heeft de kader bepaald waarbinnen opwaardering mogelijk is voor de dressuur klasse ZZ-Zwaar naar Lichte Tour. De voorstellen voor tijdelijke dispensatie zijn besproken in alle sportfora en voorgelegd aan het KNHS-bestuur.

Toezichthouder

Daarnaast werd er gesproken over de inzet van een toezichthouder tijdens de onderlinge manege- en verenigingsactiviteiten, de meetmomenten en de wedstrijden. Hierover heeft het dressuurforum het volgende besloten;

  • Tijdens de onderlinge manege- en verenigingsactiviteiten is de inzet van een toezichthouder niet verplicht.
  • Wanneer meetmomenten en/of wedstrijden weer zijn toegestaan, vervallen de onderlinge manege- en verenigingsactiviteiten en geldt de verplichting voor het inzetten van een toezichthouder wel vanaf 1 april.

Vernieuwing wedstrijdsport

Vanaf 2021 is de KNHS gestart met een uitgebreide vernieuwing van de wedstrijdsport. Hiervoor heeft men een programma opgesteld dat er voor moet zorgen dat de wedstrijdsport de komende jaren dusdanig vernieuwd, zodat dit past bij de manier waarop ruiters tegenwoordig het liefst de wedstrijdsport beoefenen. Wedstrijdsporters vragen om meer gemak, flexibiliteit, betaalbare sport, transparantie en een objectieve en gelijke beoordeling in alle regio’s. Dit zijn dan ook de doelen van het programma

Klik hier voor het uitgebreide verslag. 

 

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties