Koninklijke onderscheiding voor Theo Ploegmakers

Koninklijke onderscheiding voor Theo Ploegmakers

0 124
Theo Ploegmakers
Theo Ploegmakers Indoor Brabant 2017 © DigiShots

Voormalig KNHS-voorzitter Theo Ploegmakers is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding tijdens de Dutch Masters – Indoor Brabant.

Het Bestuur van de KNHS nam het initiatief om Theo Ploegmakers voor te dragen.

Verrassing

Ploegmakers kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Van Hees. Het was een verrassing voor hem, hij was als gast aanwezig bij Indoor Brabant.

In een toespraak benadrukte de burgemeester de grote verdiensten die Theo Ploegmakers heeft gehad en nog steeds heeft. Voor de maatschappij in algemeen, voor de paardensport en voor de KNHS in het bijzonder.
Negen jaar was Ploegmakers bestuurslid van de KNHS en in de laatste jaren voorzitter. Hij stelde alles in het werk om de belangen van de paardensport te behartigen.

WK Jonge Dressuurpaarden

Als lid van het bestuur van het WK Jonge Dressuurpaarden heeft Ploegmakers een waardevolle bijdrage geleverd aan de organisatie van dit evenement in Ermelo. “De onderscheiding is een passende blijk van waardering voor zijn bevlogen inzet en verantwoordelijkheid.”

De aanvraag voor de koninklijke onderscheiding werd ondersteund door vele brieven uit binnen- en buitenland, waaronder de voorzitter van Wereldpaardensportbond FEI, Ingmar de Vos.

Emile Hendrix

Ook bestuurslid van de KNHS, Emile Hendrix, sprak lovende woorden over Ploegmakers. Hij sprak zijn waardering uit voor zijn inzet en de negen jaren waarin hij heeft meegebouwd aan de toekomst van de paardensport en de KNHS.

“Onder jouw leiding is het Nationaal Hippisch Centrum uitgegroeid tot een prachtig hippisch centrum waar sport, branche en fokkerij elkaar hebben gevonden en de thuisbasis hebben.”

Bron: KNHS

Foto: archief Digishots

Reacties