Komend weekend Wereldbeker vierspannen in Maastricht

Komend weekend Wereldbeker vierspannen in Maastricht

Koos de Ronde
De winnaar van de wereldbekerkwalificatie vierspannen JIM in 2018, Koos de Ronde.

Van 8 tot en met 10 november staat Jumping Indoor Maastricht weer op de kalender. Drie dagen lang zal in het MECC paardensport van hoog niveau te zien zijn.  De springruiters ontmoeten elkaar tot op 4*-niveau. Voor de menners staat vrijdag- en zaterdagavond in het teken van de Wereldbeker wedstrijd vierspannen.

Boyd Exell

Afgelopen weekend was de eerste wedstrijd voor de vierspanmenners in het Franse Lyon. Deze kwam op naam van de Australiër Boyd Exell. Ook in Maastricht zal Exell proberen om bovenaan te eindigen. Hij gaat de strijd aan met IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, Mareike Harm, Glenn Geerts en Bram Chardon. De laatste heeft een wildcard gekregen. Vorig jaar was de wildcard voor De Ronde. In een zeer spannende strijd won hij toen, voor Exell.

CSI4*

Voor Nederland komt een sterk deelnemersveld aan de start in de CSI4*. Op de lijst staan onder andere Jur Vrieling, Harrie Smolders, Eric en Maikel van der Vleuten, Leopold van Asten, Jeroen Dubbeldam en Willem Greve.

Philippaerts

Ook België komt met een flinke afvaardiging, acht ruiters reizen af naar Maastricht. Daaronder de winnaar van de Longines Trophy-Grote Prijs van Maastricht van 2017, Olivier Philippaerts. Zijn tweelingbroer, Nicola, won de Longines Trophy in 2016. Verder komen voor België Pieter Clemens, Dominique Hendrickx, Gudrun Patteet, Thibault Philippaerts, Cindy Van Der Straten en Frederic Vernaet aan de start.

Niveau hoog

Het niveau van de andere deelnemende ruiters is hoog. Zo zal Ludger Beerbaum in Maastricht van start gaan. Net als Denis Lynch, Kevin Staut en Shane Breen.

Bekijk hier alle informatie over JIM.

Bron: De Hoefslag

Reacties