Koeweitse prinses wilde het Springpaardenfonds kopen

Koeweitse prinses wilde het Springpaardenfonds kopen

0 7687

Dat is makkelijk, moet ze gedacht hebben. De paarden worden voor je gescout, goedkoop aangekocht en uiteindelijk kan het zelfs de wereldtitel opleveren. Een rijke Koeweitse prinses wilde enkele jaren geleden een poging doen om het Springpaardenfonds Nederland te kopen. Het kwam nooit tot serieuze onderhandelingen, omdat de directie liet weten dat een koop van het investeringsfonds ‘in principe niet bespreekbaar’ is. Dat bevestigen meerdere bronnen binnen het fonds aan De Hoefslag.

Doorstart SFN
De dame uit Koeweit mocht wel een voorstel doen, maar wist dat het dan met heel veel geld over de brug zou moeten komen. Het SFN is voor het behoud van Nederlandse springpaarden en koppelt talenten aan Nederlandse ruiters. In 2006 hebben diverse beleggers aandelen gekocht en zo is er in totaal 2,6 miljoen euro opgehaald. Uiteindelijk zijn er 17 paarden aangekocht, waarvan 3 de top hebben gehaald: Utascha, Aquila en Zenith. De laatste twee paarden worden momenteel op internet geveild, omdat het SFN opgeheven wordt. Er wordt wel een doorstart gemaakt met SFN II, maar omdat het een beleggingsfonds blijft, worden de paarden uit het eerste fonds eerst verkocht. De opbrengst gaat naar de aandeelhouders, die dat bedrag zouden kunnen herinvesteren in het nieuwe fonds.

Bekijk hier ook een interview met Wout-Jan van der Schans over de ‘te vroege’ opheffing van SFN I.

De Koeweitse prinses kon en kan wel een investering doen. Alleen zijn de beleggers van het SFN in principe Nederlanders die hopen dat de paarden topresultaten kunnen rijden voor Nederland in de landenwedstrijden. Dat zou voor iemand uit het Midden-Oosten dan een beetje een gekke investering zijn.
Vandaar dat ze zich daarna ook niet meer gemeld heeft bij het Springpaardenfonds Nederland.

Bron: Robert Hüsken/De Hoefslag

Reacties