Koetsier en groom schieten ambulance te hulp

Koetsier en groom schieten ambulance te hulp

Zaterdagmiddag werd een vrouw onwel in een bosgebied in Oosterhout. Dat meldt het Brabant’s Dagblad. Er moest een ziekenwagen naar de vrouw, maar zij bevond zich op een plek die niet per ambulance te bereiken was. Een koetsier en zijn groom schoten het ambulancepersoneel te hulp.

Gestrande ambulance

De familie waar de vrouw toe behoorde was picknicken in het bos. Zijn de familieleden werd onwel, waarna de ziekenwagen werd gebeld. Het ambulancepersoneel adviseerde de familie om in het bos te blijven totdat ze ter plaatse waren. Niet veel later strandde de ambulance. Ze konden niet door de smalle, zanderige wegen komen.

Hulpvraag

Bij het café waar ze gestrand waren, troffen ze een koetsier en zijn groom. Zij waren bezig met hun wekelijkse rit in het natuurgebied. “Een kind van de familie kwam naar ons toegerend. Ze vertelde wat er aan de hand was en vroeg om hulp. Die hebben we gelukkig kunnen bieden”, zegt de groom. “Het kind heeft ons de weg gewezen. We zijn met paard en wagen richting de familie getrokken. Uiteraard samen met het ambulancepersoneel en de nodige apparatuur.”

Blij om te helpen

Het slachtoffer, dat het inmiddels weer goed maakt, is achterop de koets getild en zo vervoerd naar de ambulance. Ze bevond zich op ongeveer één kilometer vanaf de ambulance. “Maar dat is in het bos een flinke afstand, zeker op zandwegen. De ambulancemedewerkers vertelden me dat ze geen idee hadden hoe ze die mevrouw daar anders weg hadden moeten krijgen. Het was echt een geluk bij een ongeluk. Toen Marjolein en ik hoorden van de situatie, zijn we direct te hulp geschoten. We zijn ontzettend blij dat we deze mevrouw hebben kunnen helpen.”

Lees het gehele artikel op de website van het Brabant’s Dagblad

Bron: Brabant’s Dagblad

Foto: Remco Veurink

Reacties