KNHS-leden starten petitie voor behoud huldiging te paard

KNHS-leden starten petitie voor behoud huldiging te paard

0 3454

De KNHS maakte eerder deze week bekend dat de huldiging tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen dressuur zonder paard zal plaatsvinden. De redenen hiervoor zijn de stressvolle en spannende situaties die ontstaan en het feit dat de paarden soms lang moeten wachten op de vrachtwagen. KNHS-leden zijn nu een petitie gestart voor het behoud van de huldiging te paard.

Kroon op de prestatie

“De ereronde te paard is de kroon op de prestatie van de kampioen en wordt zeer gewaardeerd door ruiter én publiek!”, zo verluidt de petitie, die werd ingediend door Enit Scholtens. “Het is een belangrijke traditie die de sport mede aantrekkelijk maakt. Wij constateren dat de KNHS bij de beslissing om de huldiging te paard af te schaffen onvoldoende rekening heeft gehouden met de wensen van de leden. Wij willen als leden kunnen blijven genieten van de huldiging en ereronde te paard of pony. De ruiters en publiek verheugen zich ieder kampioenschap op dit ultieme moment.”

Verzoek

“Wij verzoeken dat de KNHS deze beslissing terugdraait waardoor de kampioenen én publiek de mogelijkheid houden om te genieten van een huldiging en ereronde te paard. Het is in het belang van de aantrekkelijkheid van de sport! Laat de keuze om al dan niet te paard deel te nemen aan de ruiter zelf. De ruiter kan zelf goed inschatten of het vertrouwd is om deel te nemen. De ruiter kent zijn eigen paard immers het best.”

Klik hier voor de online petitie.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties