KNHS zoekt wedstrijden voor nieuwe jeugdrubrieken

KNHS zoekt wedstrijden voor nieuwe jeugdrubrieken

0 165
plezier in de sport
© DigiShots

De KNHS is op zoek naar wedstrijden waar ze jeugdrubrieken dressuur kunnen testen. Bij deze wedstrijden worden rubrieken uitgeschreven op leeftijd van de ruiter. In tegenstelling tot de huidige wedstrijden waar de hoogte van de pony de bepalende factor is.  Voor het vervolg van de pilot zoekt de KNHS organisaties die vanaf 1 juni tot en met half september 2019 een ponywedstrijd uitschrijven en ook deel uit willen maken van de pilot.

Plezier

Deze nieuwe wedstrijdsvorm is bedoeld om kinderen met leeftijdsgenootjes te laten rijden. De kinderen bevinden zich in dezelfde leerfase en ze hebben dezelfde motoriek die past bij hun leeftijd. Sporten met leeftijdsgenoten vormt, samen met een verantwoorde omgang met het paard, de basis voor goed leren paardrijden. Uit onderzoek blijkt dat deze combinatie ook zorgt voor meer plezier en daar gaat het ten slotte om.

Categorieën

De categorieën zien er als volgt uit.

  • Jeugd onder 9 of JO9. Deelname hieraan is mogelijk voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar.
  • Jeugd onder 12 of JO12. Deze rubriek is voor kids van 9 tot en met 11 jaar.
  • Jeugd onder 15 of JO15. Hieraan kunnen kinderen van 12 tot en met 14 jaar meedoen.
  • Jeugd onder 19 of JO19. Deze rubriek is er voor de jeugd van 15 tot en met 18 jaar.

De klassenindeling B t/m Z2 blijft gelijk, kinderen blijven rijden in de dressuurklasse waar ze nu ook in rijden en de winstpunten tellen gewoon mee.

Op zoek

Juryleden en deelnemers zijn na de eerste pilotwedstrijd in Werkendam positief. Maar om het nog beter te kunnen testen is de KNHS op zoek naar organisaties of wedstrijden die interesse hebben om in de periode juni t/m september 2019 een pilot te organiseren. Zij kunnen contact opnemen met de KNHS: wedstrijden@knhs.nl.

Bron: KNHS

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties