KNHS wil opbrengsten Nationaal Hippisch Centrum verhogen

KNHS wil opbrengsten Nationaal Hippisch Centrum verhogen

Nationaal Hippisch Centrum
Nationaal Hippisch Centrum © DigiShots

De KNHS gaat het Nationaal Hippisch Centrum (NHC) in Ermelo vanaf 2019 als een bedrijf aansturen.  De opdracht is de kosten van het centrum te verlagen en de opbrengsten te verhogen.

Dit betekent dat het NHC een eigen manager krijgt met eigen financiële doelstellingen, zo is in de ledenraad van 8 november besloten.

Eigenaar van het NHC

De KNHS is als vereniging sinds 2002 eigenaar van het NHC. Daarvoor was het de thuisbasis van de toenmalige Koninklijke Federatie van Landelijke Rijverenigingen (KNF).

In 2014 heeft de KNHS het centrum gerenoveerd en een extra indoorhal geplaatst. ‘Het beheren en onderhouden van een dergelijk centrum brengt veel kosten en arbeid met zich mee en vereist specifieke competenties die niet noodzakelijkerwijs aanwezig zijn bij een sportbond,’ meldt de KNHS.

Diensten inkopen

De KNHS zal, als belangrijkste klant van het centrum, de benodigde diensten inkopen. Hierbij gaat het om de accommodatie en faciliteiten ten behoeve van evenementen, opleidingen en andere activiteiten.

‘Uitgangspunt blijft dat het Nationaal Hippisch Centrum er is voor iedere paardensporter in alle disciplines.’

De KNHS werkt verder aan een toekomstvisie in de vorm van een NHC Masterplan. In dit plan komen onder meer de plannen met betrekking tot de huidige locatie en het daarbij horende vastgoed. Dat plan krijgt de komende maanden vorm.

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties