KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2021 in de startblokken

KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2021 in de startblokken

springen
Archieffoto

Als de omstandigheden het toelaten zal in 2021 de KHNS Topsport Jeugdcompetitie verreden worden. Deze jeugdcompetitie voor de beste springruiters staat op de wedstrijdkalender in de eerste maanden van het komende jaar.

De KNHS Topsport Jeugdcompetitie heeft als belangrijkste doel de promotie, ontwikkeling en doorstroming van de springsport bij de Young Riders, Junioren, Children en Pony’s. Door deze (competitie)wedstrijden kunnen de (kader)combinaties zich voorbereiden op de internationale sport. De competitiewedstrijden worden verreden op representatieve wedstrijden en zullen een progressief karakter hebben. Dit houdt in dat de wedstrijden, in overleg met de bondscoach en de parcoursbouwer, technischer en zwaarder gebouwd zullen worden richting de finale.

Aftrap

De eerstvolgende editie in 2021 bestaat uit vijf wedstrijden en een finale. De aftrap van de competitie vindt plaats in het eerst weekend van januari in Utrecht. Op 31 januari volgt er een wedstrijd in Bunschoten. Na deze start volgen wedstrijden in Exloo en Lichtenvoorde, de exacte datum hiervan is echter nog niet bekend. Ten slotte volgt er een competitiewedstrijd op 6 maart in Kronenberg.

Finale

De finale van de springcompetitie voor Ponyruiters, Children, Junioren en Young Riders is gepland op zaterdag 13 maart tijdens The Dutch Masters-Indoor Brabant Horse Show in ‘s-Hertogenbosch.
De KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2021 wordt net als het afgelopen seizoen mogelijk gemaakt door Sjef Janssen Beheer BV & Morssinkhof-Rymoplast.

Klik hier voor meer informatie over de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2021.

Bron: Persbericht KNHS

Foto: Archief

Reacties