KNHS-titels voor De Haas en Valk tijdens Achterhoeks Hippisch Festijn

KNHS-titels voor De Haas en Valk tijdens Achterhoeks Hippisch Festijn

Maartje van Riel - Eppo
Maartje van Riel - Eppo Longines FEI European Championships 2018 © DigiShots

Tijdens de internationale eventingwedstrijd Achterhoeks Hippisch Festijn stonden naast internationale rubrieken ook twee KNHS-titels op het spel.Nina de Haas won het KNHS-kampioenschap CIC2* en Fitzgerald onder Justus Valk het kampioenschap voor zesjarige paarden.

In de internationale strijd waren er Nederlandse overwinningen voor Tim Lips in de CIC2* en voor Maartje van Riel in de CIC1*.

Voorbereiding op Boekelo

Het Achterhoeks Hippisch Festijn wordt verreden op en rond de terreinen van De Radstake van de Familie Venderbosch. Tim Lips gebruikte de wedstrijd als een goede laatste voorbereiding op de Military van Boekelo die van 10 tot en met 14 oktober verreden wordt.

Lips won de wedstrijd met zijn topper Bayro en werd derde met Eclips. ‘De familie Venderbosch zorgt er ieder jaar weer voor dat wij ons enorm welkom voelen. Het is hier een prachtige wedstrijd, waar ik graag kom,’ reageert Lips.

Internationale rubrieken

In de CCI1*, CCI2* en internationale pony wedstrijd, reden verschillende Nederlandse combinaties wel goed mee, maar wisten zij geen overwinningen te halen. Alle internationale rubrieken telde ook mee voor de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup.

KNHS Kampioenschappen

Binnen de internationale wedstrijden werden ook twee KNHS Kampioenschappen verreden. De strijd om de KNHS titel in de CIC2* klasse is daarbij niet open voor ruiters of paarden die op hoger niveau actief zijn.

In de CIC2* werd Nina de Haas met Cocu de nieuwe kampioene, een emotionele zege voor de jonge amazone die het paard rijdt dat eigendom was van de eerder dit jaar plotseling overleden jeugd bondscoach Jan van Beek. Gerdine Frens won met Wishfull Thinking het zilver, Marit Louwerse met Zelma brons.

In het KNHS Kampioenschap voor zesjarige paarden ging de zege naar Justus Valk met de Ier Fitzgerald. KNHS Talententeamlid Sanne de Jong won met Hatary MBF zilver, Othello Z bracht Nick Ros het brons.

Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Bron: KNHS

Foto: Digishots

 

Reacties