KNHS richt beroepsgroep op voor instructeurs

KNHS richt beroepsgroep op voor instructeurs

instructeur

De KNHS heeft de Beroepsgroep Hippische Instructeurs opgericht voor alle gediplomeerde Hippische Instructeurs in Nederland. Instructie is essentieel voor de paardensport en vereist vakmanschap in brede zin.

Krachten bundelen

Hoofddocent van de KNHS Marion Schreuder vertelt “Juist in deze moeilijke tijd van de coronacrisis is er behoefte om kennis en kunde uit te wisselen en vragen met elkaar te delen. Ik krijg veel vragen instructeurs die zich willen verenigen om zo samen de krachten bundelen. Daarom richten wij nu deze beroepsgroep op.”

Community

De aangesloten instructeurs van de Beroepsgroep Hippische Instructeurs vormen een community. Doel van de community is belangenbehartiging, kennisdeling, kwaliteitsverhoging en dienstverlening. Vraagstukken die nu bij veel instructeurs spelen worden in de beroepsgroep behandeld, zoals welke huidige maatregelen gelden voor mij, hoe ga ik om met spanningen rondom de huidige situatie, ik kom in financiële problemen waar kan ik terecht en hoe kan ik mijn zaken beter regelen zoals het nakomen van afspraken tussen instructeur en klant.

Experts

De Beroepsgroep Hippische Instructeurs verbindt instructeurs en deelt kennis. Onderdeel van de beroepsgroep is een panel van experts die leden van de beroepsgroep op diverse domeinen van advies kan voorzien. De beroepsgroep is voor instructeurs met een erkend instructeurs diploma niveau 3, 4 of 5.

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties