KNHS publiceert aandachtspunten voor wedstrijdorganisaties indoorseizoen

KNHS publiceert aandachtspunten voor wedstrijdorganisaties indoorseizoen

0 2340

Met oog op het indoorseizoen kreeg de KNHS vragen over de coronamaatregelen wat betreft het organiseren van wedstrijden. Op veel buitenaccommodaties is genoeg ruimte om de richtlijnen van het RIVM in acht te kunnen nemen, bij indooraccommodaties is vaak minder ruimte beschikbaar. Daarom maken zij een aantal aandachtspunten bekend.

Juryleden

De KNHS vindt het belangrijk dat juryleden veilig hun werk kunnen doen. Het is aan wedstrijdorganisaties om een veilige werkomgeving te creëren voor de juryleden. Uitgangspunt is dat iedereen 1.5 meter afstand kan houden.

Dit kan bijvoorbeeld door stoelen en tafels ruim op te stellen, te werken met een afscheiding/scherm, communicatie digitaal/via portofoon te laten plaats vinden. Zorg daarnaast voor maximale hygiëne. Maak regelmatig schoon, zorg voor zeep, desinfecterende middelen, papieren handdoekjes en wijs iedereen op het belang van handen wassen.

Prijsuitreiking

Voor het organiseren van een KNHS-wedstrijd gelden de reglementaire bepalingen en het opmaken van een klassement en het geven van prijzen horen daarbij (conform reglementen). Met de nu geldende maatregelen ziet dit er wel wat anders uit dan we gewend zijn. Meer daarover lees je hier.

Publiek

Voor het stromen van publiek is er een handreiking publiek tijdens sportwedstrijden geschreven. Deze handreiking is hier te downloaden.

Kijk hier voor alle aandachtspunten van de KNHS.

 

Bron: KNHS

Reacties