Binnenkort vier nieuwe bondscoaches

Binnenkort vier nieuwe bondscoaches

KNHS

Een onderdeel van het bij het NOC*NSF ingediende investeringsplan is een verdere professionalisering met betrekking tot de bondscoaches in de olympische disciplines. Concreet betekent dit in 2013 een uitbreiding bij het springen van twee naar drie bondscoaches en bij de eventing van een naar twee.

De discipline springen krijgt naast Rob Ehrens voor de senioren twee bondscoaches voor de jeugd. Eentje voor de junioren en Young Riders en een tweede gaat de ponyruiters en de categorie Children onder zijn hoede nemen. In de eventing heeft nu nog Martin Lips de supervisie over alle leeftijdscategoriën. Zijn taken voor de junioren, Young Riders en pony’s zullen worden overgenomen door een tweede coach.

De KNHS verwacht binnen veertien dagen deze twee coaches te presenteren, tezamen met twee nieuwe coaches die al gepland stonden. Zo zal de opvolger van de plotseling overleden Sven Harmsen worden gepresenteerd als bondscoach junioren/Young Riders springen en wordt ook de opvolger van Jeanette Wolfs bekend gemaakt als de nieuwe bondscoach Para-dressuur.

Bron: Hoefslag

Reacties