KNHS komt met verbeterde versie van Concours 3.5

KNHS komt met verbeterde versie van Concours 3.5

dressuur subtop

Veel wedstrijdorganisaties verwerken hun inschrijvingen en uitslagen met het KNHS-wedstrijdpakket Concours 3.5. Omdat dit programma niet altijd even gebruiksvriendelijk is, komt de KNHS binnenkort met alternatieve software. Die kan naast Concours 3.5 worden gebruikt.

Verenigingen gebruiken Concours 3.5 onder meer om inschrijvingen en uitslagen in te voeren en vervolgens digitaal naar de KNHS te sturen.

Ingewikkeld

Het programma is inmiddels gedateerd en door de grote variatie in opties is het vrij ingewikkeld in gebruik. Het nieuwe KNHS Concoursprogramma zal gratis beschikbaar zijn. Het wordt in eerste instantie aangeboden voor menwedstrijden en vervolgens verder ontwikkeld voor KNHS-spring- en dressuurwedstrijden.

“Er zijn nu tien organisaties die het nieuwe administratiesysteem geprobeerd hebben of nog gaan proberen,” vertelt projectleider Reina Bravenboer van de KNHS. “Alle feedback die we krijgen van deze organisaties wordt verzameld en verwerkt. Binnenkort is het systeem gratis beschikbaar voor alle 240 KNHS-menwedstrijden.“

Geen exacte kopie

Als de pilot met de menwedstrijden succesvol verloopt, wordt het systeem doorontwikkeld voor de ruim 4600 dressuur- en springwedstrijden. “Het is geen exacte kopie van Concours 3.5, dat overigens ook gewoon beschikbaar blijft. Het is een versimpelde versie met de belangrijkste functionaliteiten. Dat wil zeggen: het maken van een startlijst, het verwerken van de wedstrijdresultaten en het versturen van de uitslagen naar de KNHS.”

Het maken van startlijsten op basis van de reisafstand van de deelnemers en het toevoegen van logo’s aan start- en uitslagenlijsten zijn nog niet mogelijk. “Als er uit de toekomstige pilots naar voren komt dat hier veel behoefte naar is, dan worden deze opties meegenomen voor de doorontwikkeling.”

Bron: KNHS

Foto: archief

Reacties