Dinja van Liere over afschaffen subtop kampioenschap: “Ik hoop dat er een...

Dinja van Liere over afschaffen subtop kampioenschap: “Ik hoop dat er een derde partij opstaat”

Dinja van liere Geniaal
Dinja van Liere hier met Geniaal NK Dressuur 2019 © DigiShots

Een veranderd beeld in de planning van de KNHS Indoorkampioenschappen deze winter. Het kampioenschap voor de Subtop staat niet langer op het programma.

Weinig deelnemers

Vorig jaar werd het kampioenschap al flink ingekort. Er was geen prijsuitreiking te paard en de meeste rubrieken reden slechts één proef en geen kür op muziek. Dit jaar wordt het gehele subtop kampioenschap geschrapt, dit omdat er te weinig deelname is aan het kampioenschap. Dinja van Liere won al meerdere nationale titels en schreef vorig jaar het Indoorkampioenschap in het ZZ-Zwaar op haar naam met de merrie Haute Couture. Ze reageert op de beslissing van de KNHS: “Ik begrijp niet zo goed waarom ze dit besloten hebben. In het ZZ-Zwaar en de Lichte Tour zijn er altijd hartstikke veel deelnemers, aan het kampioenschap én aan de selecties. Ze hadden er ook nog voor kunnen kiezen om alleen het ZZ-Zwaar en de Lichte Tour te laten rijden, want te weinig deelnemers is voor deze rubrieken onzin. Ik snap niet wat de voordelen ervan zijn om het kampioenschap af te schaffen. Iedereen vindt het toch leuk om een kampioenschap te rijden? Ze hebben er misschien wel een goede reden voor, maar ik snap het niet.”

Nieuwe partij

Voor Van Liere stond het KNHS Indoorkampioenschap al op de planning. “Ik heb best een aantal paarden in het ZZ-Zwaar en de Lichte Tour, dus ik had graag mee willen doen. Een kampioenschap is iets waar je naar toe kunt trainen. Het is leuker als je een competitie of kampioenschap kan rijden, dan wanneer je ieder weekend een willekeurig Lichte Tour-wedstrijdje start. Ik denk niet dat het bevordelijk is voor de Nederlandse sport om geen kampioenschap te organiseren. Dat is ook voor de eigenaren minder leuk, die willen hun paarden daar toch graag zien lopen. Het wordt op deze manier steeds triester en ik snap de beweegredenen niet zo goed. Ik hoop dat er een derde partij opstaat die een vergelijkbare competitie of kampioenschap voor de subtop wil organiseren. Dan maar niet onder de naam KNHS Kampioenschap, maar wel iets waar we naartoe kunnen werken.”

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties