KNHS Indoorkampioenschap I Marten Luiten: “Het ging allemaal heel vloeiend”

KNHS Indoorkampioenschap I Marten Luiten: “Het ging allemaal heel vloeiend”

Marten Luiten - Fynona
Marten Luiten - Fynona © DigiShots - Jessica van Herk

Marten Luiten heeft het KNHS Indoorkampioenschap bij de Junioren op zijn naam geschreven. Met zijn Ampère-merrie Fynona noteerde hij een score van 72,121 procent.

“Ik ben eigenlijk best wel heel tevreden,” reageert de kersverse kampioen. “Het ging allemaal heel vloeiend.”

Doortrainen

Sinds eind vorig jaar kwam Luiten wat minder vaak aan de start omdat hij thuis doortrainde richting het ZZ-Licht. Op de tweedaagse in Assen reed hij weer met de junioren-proeven mee. “Toen zaten we ook al rond 70 procent. Ik ben wat bezig geweest met het afstemmen van het losrijden. Misschien langer, of juist wat korter. In Assen zat ik er iets te lang op waardoor Fynona net dat flitsende miste.”

In Assen kon Luiten bovendien mooi de proeven weer eens goed doorrijden. “En verder heb ik met mijn trainster Christa Larmoyeur richting het kampioenschap gewerkt en gekeken naar elke dingen nog beter kunnen.”

Stille aanleuning

In Ermelo gingen bij de combinatie onder meer de wissels heel goed. “En  Fynona heeft een mooie stille aanleuning. Het aanspringen in galop kon beter, daar had ze iets last van spanning.  Dat leverde geen onvoldoende op, maar ik voelde: ‘dat kan mooier’.”

Prijsuitreiking

Luiten is straks de eerste kampioen die in Ermelo zonder paard gehuldigd wordt. “Dat zal wel even anders zijn, maar ik ben er niet rouwig om. Mijn paard is niet zo’n fan van andere paarden en ze is ook heel sensibel. Ik kan me voorstellen dat je het jammer vindt, wanneer je niet zo heet paard hebt.”

De dressuurruiter heeft zijn pijlen voor het komende jaar vooral gericht op deelname aan het Europees Kampioenschap. “En verder kijken we wel wat er op ons pad komt.”

Zie ook: Marten Luiten: ‘Kan niet anders dan tevreden zijn over mijn eerste juniorenjaar!’

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

 

Reacties