KNHS Indoorkampioenschap I Hans Peter Minderhoud bovenaan in Zware Tour

KNHS Indoorkampioenschap I Hans Peter Minderhoud bovenaan in Zware Tour

hans peter minderhoud zanardi knhs indoorkampioenschap 2019
Podium Grand Prix U25 © DigiShots

Hans Peter Minderhoud heeft met de schimmelhengst Zanardi (v Rubels) de Zware Tour van het KNHS Indoorkampioenschap gewonnen. Hij noteerde in de Grand Prix een percentage van 72,319 procent.

De tweede plek was voor Marlies van Baalen die haar Ben Johnson (v Johnson) naar 71,522 procent reed. Theo Hanzon werd derde met Helena vh Goorhof (v Gribaldi).

Rommeltjes

Minderhoud was blij met de drafgedeelten en de piaffe-passage. “De eerste en laatste middenlijn waren ook mooi, maar in galop hadden we teveel rommeltjes.”

De ruiter was sinds begin december vorig jaar niet met Zanardi gestart. “Dit leek me een mooie wedstrijd om er weer in te komen voor Indoor Brabant over twee weken. Ik weet weer wat mijn huiswerk is. Aan de galop zit nog wat werk en de zigzag was ook niet mooi. In de eners werd Zanardi in de eerste wissel wat hoog.”

Twee proeven

De ruiter vond het jammer dat het kampioenschap alleen over de Grand Prix ging en dat er in Ermelo geen kür werd verreden. “De kür hoort er wel bij, zo is het wel heel makkelijk verdiend. Het is leuker als het over twee proeven gaat.”

De prijsuitreiking te paard miste Minderhoud niet. “Niet met dit paard, maar met een ander paard was een ereronde wel leuker geweest.”

Zie ook: Wereldbekerdebuut voor Zanardi

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties