KNHS-gedragscode alléén voor officials

KNHS-gedragscode alléén voor officials

0 587

Instructeurs die hun opleiding via de KNHS-Orun hebben gevolgd hoeven niet de KNHS-gedragscode te ondertekenen. Afgelopen vrijdag verstuurde de KNHS een mail aan haar instructeurs waarin dit gesuggereerd werd. ‘Dit is abuis verkeerd in de mail vermeld’, meldt de KNHS aan Hoefslag. 

Herregistratie

Per 1 januari 2017 voert de KNHS een licentie-systeem in voor haar officials (HO) en instructeurs (HI). In de brief die de KNHS vrijdag aan alle instructeurs stuurde stond onder andere dat instructeurs zich voor 15 december moeten herregistreren.

‘U geeft daarmee aan dat u het licentiereglement (inclusief de gedragscode) gelezen hebt en akkoord gaat met de bepalingen’, meldt de email vervolgens.

Ongelukkig

Deze laatste opmerking leidde onder instructeurs tot veel consternatie, omdat hier gesuggereerd zou worden dat ook instructeurs met de KNHS-gedragscode akkoord zouden moeten gaan.

Dat laatste is dus niet het geval, geeft de KNHS toe. ‘Het staat er wat ongelukkig’, reageert de Afdeling Opleidingen.

Verduidelijking

Ter verduidelijking heeft de KNHS een extra toelichting op de herregistratie van haar instructeurs en officials op de website gepubliceerd. ‘Voor KNHS-officials is de gedragscode gekoppeld aan het licentiereglement, dit is niet van toepassing voor instructeurs’, valt daarin te lezen.

Reacties