KNHS Eventing Kampioenschap voor pony’s, Elise Otto bovenaan in klasse Z

KNHS Eventing Kampioenschap voor pony’s, Elise Otto bovenaan in klasse Z

eventing pony's
© DigiShots

Voor het KNHS Eventing Kampioenschap voor pony’s in het Gelderse Gelselaar was er een compleet nieuw parcours aangelegd. Bij de klasse Z ging de overwinning naar Elise Otto met Orchids Megan. ‘Dit is mijn laatste jaar met Orchids Megan en een hele mooie afsluiting,’ vertelt de amazone.

‘Ik ben vooral erg trots op mijn pony, soms is hij wat apart maar in de wedstrijd geeft hij altijd wat extra.’

Meeste strafpunten

In deze klasse was het met name springparcours waar de meeste strafpunten werden verzameld. Maar uiteindelijk was de top drie weer gelijk aan de ranking na de dressuur.

Kristy Snepvangers mocht met een tweede en derde plaats tevens terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

Tegenovergestelde richting

De route ging in tegenovergestelde richting ten opzichte van voorgaande jaren. Toch lieten de deelnemers zich hierdoor niet verrassen, want er werd zeer goed gereden in de cross.

In de klasse M werden er wat meer fouten gemaakt, waardoor het klassement na alle drie de onderdelen behoorlijk op zijn kop was gezet. Claire van Someren wist van een negende plaats na de dressuur het goud voor zich op te eisen in deze klasse.

Verschillen minimaal

In beide categorieën van de klasse L waren de verschillen na de dressuur minimaal. Dus konden de ponyruiters zich geen fouten veroorloven in de onderdelen springen en cross country. De zes medaille winnaars gaven niets toe aan elkaar en bleven daardoor allemaal op hun dressuurscore staan.

Klik hier voor alle uitslagen van het KNHS Eventing Kampioenschap voor pony’s.

Foto: archief Digishots

 

 

Reacties