KNHS: ‘Alle scenarios omtrent het NHC zijn bekeken’

KNHS: ‘Alle scenarios omtrent het NHC zijn bekeken’

0 1307
Nationaal Hippisch Centrum
Nationaal Hippisch Centrum Ermelo © DigiShots

De KNHS is gevestigd op het Nationaal Hippisch Centrum en tevens eigenaar van dit mooie complex.  Dat de coronacrisis ook de KNHS flink raakt is duidelijk. Het is dan ook onvermijdelijk dat er binnen de organisatie aanpassingen plaats vinden.

Hippisch hart

Het sluitend exploiteren van het NHC is al langer moeilijk en door het wegvallen van tal van evenementen als gevolg van de coronacrisis op het moment onmogelijk. Naar de toekomst van het NHC wordt dan ook al langer onderzoek gedaan. De KNHS kan inmiddels meer melden over de voortgang van dit proces. Alle scenario’s zijn bekeken en daar is uit naar voren gekomen dat de meest logische stap is om nogmaals te kijken hoe het NHC het hippische hart van Nederland kan worden c.q. blijven. Waarbij de gebruikers en de eigenaren van vastgoed op het NHC de komende periode gebruiken om samen de mogelijkheden te bestuderen hoe de exploitatie te verbeteren en de traffic naar Ermelo te vergroten. Er moet meer (hippisch) leven in de brouwerij komen.

Nieuwe huurders

Bestuur en Ledenraad van de KNHS zullen uiteindelijk beslissen over wat er met het terrein moet gebeuren. Voor nu is het goed om te weten dat het NRPS de huur van haar accommodatie heeft opgezegd, maar er zijn ook een aantal nieuwe huurders bijgekomen zoals Find by us, Routebureau Veluwe en Wivaldi. Voor meerdere personeelsleden van het NHC is op dit moment geen werk en dat vraagt helaas om actie. Aan personeelsleden van het NHC die werken in de catering en schoonmaak is dan ook een regeling aangeboden om op vrijwillige basis uit elkaar te gaan. Hierbij ontvangen deze medewerkers uiteraard een bij de duur van hun dienstverband passend aanbod. Het lijkt er daarbij op dat alle betrokken medewerkers ingaan op het gedane aanbod.

Kantoor

Al vroeg in de coronacrisis heeft de KNHS om de kosten te beperken afscheid moeten nemen van meerdere freelance medewerkers en zijn ook tijdelijke contracten niet verlengd. Daarbij wordt er structureel veel meer thuis gewerkt dan voorheen. In het kantoor zijn daardoor minder werkplekken nodig en bovendien moeten de kantoorruimtes verder ‘coronaproof’ gemaakt. Om dit te realiseren zal er een interne verhuizing plaatsvinden. Dit proces is in gang gezet, daarnaast blijft thuiswerken voorlopig ook voor de KNHS-medewerkers de norm en worden hiervoor verder noodzakelijke maatregelen getroffen.

Begroting

Ook aan de begroting van 2021 is heel hard gewerkt. Meer daarover volgt nadat de Ledenraad zich daarover heeft gebogen. Voor komend jaar is wel al duidelijk dat: de operationele uitvoering van KNHS-evenementen wordt uitbesteed en dat bijvoorbeeld de digitale bijscholingen worden doorgezet.

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties