Kloon Gem Twist op Stoeterij Zangersheide

Kloon Gem Twist op Stoeterij Zangersheide

0 162

Iedereen is het er over eens, aan vermogen geen gebrek in de springpaardenfokkerij. Het aanbod aan springgenen is bijzonder groot. Het aanbod aan bloed is eerder schaars. Of moeten we zeggen was schaars? Want opnieuw zet Zangersheide een mijlpaal in de fokkerij. Ditmaal met de kloon van Gem Twist xx, die vorig weekend tijdens de Zangersheide Open Dagen werd voorgesteld aan het publiek.

Leon Melchior liet de kloon van Gem Twist overvliegen vanuit Texas en deze zal over twee jaar de fokkerij bedienen van het schaarse volbloed waar zoveel vraag naar is. Gem Twist Alpha XX Z  (foto) vult de missing link in en toont met zijn bestaan de noodzaak van het klonen aan.

Gem Twist (1979-2006) werd in USA geboren bij Frank Chapot en is tot op heden het enige paard dat driemaal de ‘American GP Association Horse of the Year’ award won. In de jaren ’80 was de witte volbloed de revelatie van zijn generatie. In 1987 won Gem Twist zilver op de Pan Am Games, en jaar later won de volbloed twee zilveren medailles tijdens de Olympische Spelen van Seoul.
Gem Twist werd op de eerste World Equestrian Games in 1990 uitgeroepen tot beste paard van het WK. De springende volbloed won in zijn carrière 800.000 dollar en dat was 25 jaar geleden. Telkens boekte hij die resultaten met jonge onervaren ruiters. Dat gegeven maakte hem in het milieu nog meer legendarisch. Een volbloed die zich eenvoudig laat rijden naar Olympische medailles leek tot dan onmogelijk.

In 2006 op de leeftijd van 27 jaar overleden en gelukkig dankzij de techniek van het klonen herrezen. Zangersheide kocht Gem Twist Alpha XX Z, geboren in juli 2012, vervolgens aan. (Foto: Julien Counet)

(Persbericht Zangersheide)

Klik hieronder voor meer info over Gem Twist.

 

 

Reacties