Kirsten Brouwer: ‘Sultan gaat er altijd voor in de ring’

Kirsten Brouwer: ‘Sultan gaat er altijd voor in de ring’

Kirsten Brouwer - Sultan des Paluds
Kirsten Brouwer - Sultan des Paluds Jumping Amsterdam 2018 © DigiShots

Tijdens het afgelopen weekend werden heel wat subtopwedstrijden verreden. Zo ook in het Zeeuwse Nieuw en Sint Joosland. Daar stuurde Kirsten Brouwer haar bijna achtjarige Sultan des Paluds naar de overwinning in de Prix St. Georges.

PSG: Sultan des Paluds op een

Brouwer en Sultan des Paluds (v. Soliman de Hus) kregen een score van 73,603% voor hun proef. Daarmee deden ze het bijna een procent beter dan Charlotte Fry en Glamourdale (v. Lord Leatherdale), die 72,647% kregen. Stephanie de Frel, die met drie paarden startte in Nieuw en Sint Joosland, stuurde Vmf Farmana Angel (v. Armani) naar 69,632%.

‘Vakantie heeft ‘m goed gedaan’

Kirsten Brouwer: ‘Ik ben er heel tevreden mee! Sultan was sinds Jumping Amsterdam niet meer op wedstrijd geweest. Voor het NK was hij niet fit, en in die periode zijn er weinig belangrijke wedstrijden. Hij heeft dus een beetje vakantie gehad, en dat kwam eigenlijk goed uit na het drukke seizoen dat hij heeft gehad. De boog kan niet altijd gespannen staan! We hebben wel gewoon thuis getraind.’

‘Altijd genieten’

‘Dit was zijn eerste keer weer in de ring en hij deed het supergoed. Er zaten wel nog wat slingertjes in, en een pirouette was niet zo mooi. Maar dat is gewoon weer even wat handiger worden met proeven rijden. Ik reed zelf iets te voorzichtig, en daar werd hij dan weer wat onzeker van. Maar we hadden wel hoge cijfers op het protocol, en heel mooi jurycommentaar. De jury vond de aanleuning heel mooi, bijvoorbeeld. Sultan gaat er altijd echt voor in de ring, da’s heel lekker rijden: altijd genieten!’

‘Ons doel voor dit jaar zijn de kampioenschappen, en daarvoor rij ik binnenkort de tweede selectie mee. Misschien neem ik hem ervoor wel weer eventjes mee om proeftechnisch de puntjes op de i te zetten.’

ZZ Zwaar: twee Totilas-zonen

Proef 37 van het ZZ-Zwaar werd gewonnen door Marijke van Giesen, die met Genuine (v. Totilas) 68% kreeg. Geert Hofland en Blaze (v. United) werden tweede met 66,143%. Stephanie de Frel vervolledigde het podium met Vmf Gladiator (v. Totilas): zij kregen 65,571%.

De Frel en Vmf Gladiator deden het in proef 38 twee procent beter, en eindigden met 67,5% op het hoogste schavotje. Geert Hofland en Blaze werden opnieuw tweede, met 66,929%. Kirsten Brouwer derde met haar Ghandi (v. Bojengel), met 66,214%.

YR/GP: Fry en Everdale

De gecombineerde YR/GP-proef werd gewonnen door Charlotte Fry, die Everdale (v. Glamourdale) naar 69,613% stuurde. Stephanie de Frel zadelde haar derde paard van de dag: met Calrieta H (v. Westpoint) reed ze naar een score van 65,543%, goed voor de tweede plaats.

De landenproef voor junioren werd gewonnen door Annemijn Boogaard en Fullspeed TC (v. Ziësto), met 68,182%. Chantal Nijpjes en Checavara (v. Rubiquil) wonnen de Inter I-proef met 67,353%.

Bron: Hoefslag (mag niet overgenomen worden)

Foto: DigiShots

 

Reacties