Kirsten Brouwer: ‘In de passage is Binoeska een machientje’

Kirsten Brouwer: ‘In de passage is Binoeska een machientje’

Annemarie Brouwer-Binoeska
Binoeska, hier onder Annemarie Brouwer

Kirsten Brouwer kwam vrijdag in Oud Gastel aan de start van de Inter II met Binoeska (v Tuschinski). Brouwer heeft het voormalige toppaard van haar moeder Annemarie zo’n anderhalve maand onder het zadel. “Binoeska heeft veel looplust en instelling, ik ben er heel blij mee.”

De combinatie eindigde in Oud Gastel op de tweede plek, achter Karen Nijvelt en Elysias (v Jazz), met een percentage van 67,206 procent.

Regelmaat

“Ik heb Binoeska vroeger ook wel gereden,” vertelt de Brouwer. “Dus ik ken haar al langer. Ze heeft veel regelmaat nodig dat is de reden dat ik haar helemaal zelf ben gaan rijden. Vanwege de gezondheid van mijn moeder en omdat ze het heel druk heeft, rijdt zij haar nu niet meer.”

De merrie wordt dit jaar dertien en is zich nog steeds nog aan het ontwikkelen. “Ze wordt nog steeds sterker. Haar grote talent is de passage, daarin is ze echt een machientje.”

Veel power

Ook tijdens de subtopwedstrijd in Oud Gastel liet de zwarte merrie een fijne proef zien. “We misten iets afstemming. Ze heeft heel veel power en dan denk ik weleens: moet ik hier nu voorwaarts of wat meer terug? Het is nog een beetje zoeken qua tempo. Daarentegen liet ze een mooie pirouette zien een en mooie uitgestrekte stap. Er waren ook dingen die beter kunnen, maar ze kan al veel meer de rust bewaren in ring, dat vond ze vroeger moeilijker.”

Brouwer is van plan om Binoeska binnenkort in de Grand Prix te starten. “Nu heb ik expres voor de Inter II gekozen, dat is iets makkelijker beginnen. Binoeska is een paard met heel veel meer mogelijkheden. Een opvallend paard met een heel speciale piaffe-passage. Ze is op een goede manier pittig, je hoeft niet bang te zijn dat je hard moet werken. Ze neemt je mee, en daar houd ik heel erg van.”

Urielo du Houx

Brouwer kwam dit weekend nogmaals in de ring. In Udenhout won ze met Urielo du Houx de gecombineerde Inter II/Grand Prix rubriek. “We zijn alweer wat verder in de training, dus ik dacht: ik neem hem weer eens mee. Qua proeven is hij nog best onervaren en hij had nu ook last van wat spanning. Er zit nog zoveel meer in hem. Hij heeft een extreem talent voor de piaffe en dat liet hij ook in de proef zien. We hadden mooie wissels en een acht voor de eerste pirouette. De tweede had ik iets te klein ingezet waardoor Urielo uit balans raakte. Zonde.”

De amazone heeft 11-jarige ruin van Sandro Hit sinds een half jaar op stal. “Hij is van Franse eigenaren en ik zie veel toekomst in hem. Het is leuk dat ik nu veel ervaring op kan doen op dit niveau. Ik heb een aantal paarden die op het hoogste niveau lopen of daar net tegenaan zitten. Daar word je als ruiter ook handiger van.”

Klik hier voor alle resultaten van de wedstrijd in Oud Gastel.

Zie ook: ‘Piaffe en passage van heethoofd Binoeska zijn altijd zó gaaf!’

Wil je Kirsten Brouwer zelf in actie zien? Kom dan naar de Hoefslag Masterclass op vrijdag 10 mei in Lunteren.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Reacties