Kirsten Brouwer: “Foundation RR heeft zich super ontwikkeld”

Kirsten Brouwer: “Foundation RR heeft zich super ontwikkeld”

Foundation, hier nog onder Franka Loos tijdens de hengstencompetitie.
Foundation - hier nog onder Franka Loos © DigiShots

Kirsten Brouwer won met de KWPN-goedgekeurde hengst Foundation RR (v. Jazz) de Lichte Tour. Op de subtopwedstrijd in Nieuw en Sint Joosland plaatsten de combinatie zich ook voor Jumping Amsterdam.

Prachtige score

Brouwer en Foundation RR zegevierden zondag in de Prix St. Georges en lieten daarbij een prachtige score noteren. Hun proef leverde 72,132% op. Dit was pas de derde keer dat Brouwer de hengst startte, op hun tweede wedstrijd in Ermelo plaatsten ze zich al voor de finale van de VHO Trofee tijdens de KWPN Stallion Show in Den Bosch.

Ontwikkeling

Brouwer vertelt “Hij heeft zich super ontwikkeld de laatste weken. Het gevoel was thuis heel goed, daarom wilde ik hem graag de ring in rijden. Hij is veel beter geworden, maar dit had ik ook niet verwacht; het moet in de ring allemaal toch weer lukken. Het is heel leuk dat het gevoel als je thuis hebt, ook naar je toe komt in de ring. Ik ben super blij dat het zo gegaan is. Ik had echt lekker gereden en toen ik hoorde dat we in dit sterke deelnemersveld hadden gewonnen, was het helemaal een feestje!”

Geniale wissels

De amazone vervolgt “Ik ben heel erg blij met de ontwikkeling van Foundation, het gevoel in de ring was supergoed en het is fijn als dat gewaardeerd wordt. Hij liep hele goede onderdelen, maar proeftechnisch is er nog wel veel verbetering mogelijk. Hij kan geniale wissels springen, maar is daarin wel heel scherp op de hulpen. Hij kwam een keer wat voor me uit in de serie om de vier en we hadden nog wel wat kleine dingetjes. Er waren ook heel veel goede stukken, hij scoort in alle gangen achten.”

Jumping Amsterdam

Met deze overwinning verdienden Brouwer en Foundation RR een uitnodiging voor de Lichte Tour-rubriek op Jumping Amsterdam. “Ik heb er superveel zin in! Het is voor mij een mooie kans, ik rijd daar super graag. Het is een bijzonder evenement met een hele speciale sfeer. Foundation heeft nog niet veel wedstrijden gelopen, dus voor hem gaat het ook een hele goede ervaring zijn” vertelt ze.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties