Kirsten Brouwer: ‘Heel trots dat Sultan FRH als achtervoegsel heeft gekregen’

Kirsten Brouwer: ‘Heel trots dat Sultan FRH als achtervoegsel heeft gekregen’

Kirsten Brouwer - Sultan des Paluds Koole Ruitersport Gameren 2018 © DigiShots

Het Grand Prix-paard Sultan des Paluds (v. Soliman de Hus), van Kirsten Brouwer, heeft van het FRH (Förderverein des Reitsports auf Hannoverschen Pferden) het achtervoegsel FRH gekregen.

Een hele mooie erkenning voor zowel Brouwer als fokker en eigenaar Pablo Bouillot dat FRH Sultan ziet als ambassadeur van het Hannoveraanse stamboek.

Erkenning

“Ik vind het echt een enorme eer dat Sultan deze erkenning heeft gekregen. Dit doen ze bij paarden die veelbelovend zijn of al veel gepresteerd hebben. Tot nu toe hebben ze dit bij nog maar weinig paarden gedaan. Dat ze dat nu bij Sultan doen, waar ik dan mee rijd, vind ik wel heel uniek en gaaf. Hij hoort nu in het rijtje van onder andere Desperados FRH, Showtime FRH en Don Johnson FRH”, reageert Kirsten Brouwer enthousiast.

Eerste Franse paard

Sultan des Paluds is het eerste in Frankrijk geboren paard dat het achtervoegsel krijgt. Samen met Brouwer heeft hij al een mooie staat van dienst. In het Z2 werden ze Nederlands kampioen. In 2017 wonnen ze de zilveren medaille op het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo. Een jaar later wonnen ze daar de Kür op muziek in de Lichte Tour met ruim 76%. In datzelfde jaar werden ze ook Nederlands kampioen in de Lichte Tour. De combinatie debuteerde in september 2019 met ruim 71% in de Grand Prix, nadat ze in de Inter II al scores haalden van 73% en 74%.

Bron: De Hoefslag

 

Reacties