Kirsten Brouwer haar supertalent Sultan des Paluds verkocht aan Helgstrand *VIDEO*

Kirsten Brouwer haar supertalent Sultan des Paluds verkocht aan Helgstrand *VIDEO*

0 3933
Kirsten Brouwer en Sultan des Paluds © DigiShots

Wie Kirsten Brouwer en de tienjarige Sultan des Paluds (v. Soliman de Hus) wel eens samen heeft gezien, weet dat de twee een hele speciale band hebben. Op vijfjarige leeftijd kwam hij onder het zadel van Kirsten en samen hebben ze veel hoogtepunten beleefd. De combinatie was inmiddels zeer succesvol in de Grand Prix gedebuteerd en de verwachtingen voor de toekomst waren heel hoog. Helaas is er nu een einde gekomen aan hun gezamenlijke carrière, nu hij verkocht is aan Andreas Helgstrand.

Vriendje

“Met veel pijn in m’n hart wil ik jullie vertellen dat Sultan vertrokken is naar de stallen van Andreas Helgstrand. Er was al langere tijd heel veel interesse voor hem, het is ook zo’n topper.. Dankbaar voor de mooie tijd die we samen hebben beleefd! Dag lief vriendje”, vertelt Kirsten geëmotioneerd op haar Social Media-kanalen. “Ik ga hem erg missen”,  voegt ze er nog aan toe.

Kirsten Brouwer – Sultan des Paluds
Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2017
© DigiShots

Zeer succesvol

Kirsten en Sultan, die ze reed voor zijn Franse fokker en eigenaar Pablo Bouillot, waren zeer succesvol in de ring. In het Z2 werden ze Nederlands indoor kampioen. In dat zelfde jaar wonnen ze zilver bij de zevenjarigen op het WK voor jonge dressuurpaarden. Een jaar later wonnen ze goud op het NK dressuur in de Lichte Tour. Na megascores te hebben behaald in de Intermédiaire II, volgde afgelopen september het debuut in de Grand Prix. Dit was op de kadervorming wedstrijd in Wezep. Toen haalden ze direct een B-kaderscore van 71,99%. De plannen en dromen richting de toekomst waren groot.

Opvolging

De volle broer van Sultan , Stand by me des Paluds, staat vanaf zijn derde jaar ook bij de familie Brouwer op stal. De grote en zwarte ruin wordt in 2021 zes jaar en lijkt het zelfde talent als zijn broer te hebben.

Bekijk hieronder de Kür op muziek op het NK dressuur in 2018, waarmee ze kampioen werden in de Lichte Tour.

Bron: De Hoefslag

 

 

Reacties