Kirsten Brouwer: ‘Dit is wel echt dressuurrijden’

Kirsten Brouwer: ‘Dit is wel echt dressuurrijden’

0 1773
Kirsten Brouwer
Kirsten Brouwer - Sultan des Paluds © DigiShots

Kirsten Brouwer startte zaterdag in Utrecht voor de tweede keer in de Grand Prix met Sultan des Paluds (v. Soliman). Hun score van 70,98% was goed voor de zege. Van één jurylid kregen ze zelfs bijna 73%. Dat terwijl de proef nog alles behalve vlekkeloos verliep.

Zonde

“Hij voelde echt heel erg goed aan. We hadden alleen stomme foutjes die veel punten hebben gekost”, vertelt Brouwer. “We hadden goed geoefend om vanuit de passage aan te galopperen in de linker galop.  Eerst ging hij dan hard draven. We moesten in de proef eerst naar rechts appuyeren en dat ging heel goed. In het linker appuyement daarna galoppeerde hij aan. Dat is zo’n korte lijn, dus heb je geen tijd meer om het op te lossen. Echt zonde. Verder hadden we nog twee enkele wissels die stuk gingen. Je oefent de moeilijke dingen en dan gaan de dingen die je al zo vaak gedaan hebt niet goed helaas.”

Moeilijk

“Grand Prix rijden is gewoon heel moeilijk, maar wel heel erg leuk. Natuurlijk baal ik van de foutjes, maar hij toont zoveel inzet en werkwilligheid. Ik moet zelf ook nog iets zekerder worden. Ik ben soms nog iets te voorzichtig en dan is hij dat ook. Hij kan het allemaal wel, maar het is gewoon een kwestie van meer op concours gaan en routine op doen in de proeven. Het is in ieder geval super leuk dat ik van een 5* jurylid bijna 73% kreeg”, reageert ze blij.

Internationaal

Over haar verdere planning vertelt ze: “Het moet eerst beter worden in de ring en meer bevestigd worden, maar daarna is het wel het plan om ook internationaal te starten. Daar heb ik heel veel zin in. We zijn een mooie eenheid en passen echt goed bij elkaar. Ik heb heel veel zin in de toekomst met hem. Hij is pas negen dus we doen het echt rustig aan. Ik heb natuurlijk heel veel jonge paarden gereden, maar dit is ook wel echt heel erg leuk om op dit niveau te starten. Grand Prix rijden is wel echt dressuur rijden”, besluit ze.

Bron: De Hoefslag

Reacties