Kira Wulferding’s Bonita Spring verkocht aan Marcela Krinke-Susmelj

Kira Wulferding’s Bonita Spring verkocht aan Marcela Krinke-Susmelj

0 98
Marcela Krinke-Susmelj
Marcela Krinke Susmelj - Smeyers Molberg CHIO Aachen 2017 © DigiShots

Bonita Springs van Kira Wulferding is verkocht naar Zwitserland. De merrie gaat verder onder het zadel van Marcela Krinke-Susmelj, maar blijft voorlopig in training bij Wulferding.

Verkocht

Bij de finale van Neurenberg in 2019 betoverde de achtjarige merrie Bonita Springs publiek en juryleden onder Wulferding. De combinatie behaalde tijdens het evenement een mooie tweede plaats. Wat niemand destijds wist was dat de merrie was toen al verkocht was. De nieuwe eigenaar van Bonita Springs is Irene Meyer, een sponsor van de Zwitserse dressuuramazone Marcela Krinke-Susmelj.

Speciaal paard

Bonita Springs blijft voorlopig bij Kira Wulferding in training. In een gesprek met SG online gaf de instructeur toe dat de verkoop van de merrie haar pijn deed: “Ze is al een speciaal paard. Maar voorlopig kan ik nog steeds op haar rijden. Het moet nog duidelijk worden hoe het komende seizoen eruit zal zien. De Louisdor-prijs is het plan. Maar of dit volgend jaar of dit jaar nog iets wordt. Dat moeten we afwachten.”

Bundeschampionat

De merrie is slechts acht jaar oud, maar heeft al een mooie carrière achter de rug. Bonita Springs begon met de overwinning in de Herwart von der Decken-show en waarna ze doorging met Kira Wulferding in het zadel. Onder haar reed de merrie tweemaal op het Bundeschampionat, eindigde als elfde als vijfjarige en zesde als zesjarige.

Bron: St-Georg / Eurodressage

Foto: Digishots

Reacties