Kinderboerderij geschokt door ‘illegale paardrijder’

Kinderboerderij geschokt door ‘illegale paardrijder’

Shetlander
Foto ter illustratie. Foto: Remco Veurink

De shetlander Bella van kinderboerderij de Klepperhoeve in Middelburg is aan het herstellen, nadat een jonge vrouw afgelopen weekend ongevraagd op haar heeft gereden. De vrijwilligers van de kinderboerderij zijn ontdaan en hopen dat de vrouw zich meldt. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan door de politie.

Woeste vrijwilligers

De merrie had al last van rugklachten toen de jonge vrouw besloot op haar te gaan rijden. De voorzitter van de kinderboerderij, Eefje Castel, vertelt aan Omroep Zeeland: “We zijn woest. Ik heb hier ook jonge vrijwilligers die een band hebben met onze paardjes en huilend het terrein opkwamen toen ze het hadden gehoord. Je blijft toch van andermans spullen af en helemaal van andermans dieren!”

Over prikkeldraad geklommen

Afgelopen herfst zijn er ook al jongeren illegaal op het terrein van de kinderboerderij geweest. Om die reden zijn er al nieuwe bewakingscamera’s aangeschaft. Blijkbaar was dit nog niet genoeg. “De jonge vrouw die Bella probeerde te stelen afgelopen weekend is gewoon over het prikkeldraad heen geklommen, met lak aan de camera’s. Wat moeten we dan doen!? Het hele hek onder stroom zetten?”

Herkenbaar op beeld

Op de camera’s was te zien dat de vrouw eerst heeft geprobeerd om het hek open te maken. Toen dat niet lukte is ze door de bramenstruiken heen gekropen, tot ze bij het hek terecht kwam. Vervolgens is ze over het prikkeldraad geklommen om zo bij de pony terecht te komen. De vrouw staat herkenbaar op beeld, maar de kinderboerderij wil de beelden niet publiek maken. “We laten het eerst nog over aan de politie”.

Lees het volledige artikel op de website van Omroep Zeeland.

Bron: Omroep Zeeland

Foto: Remco Veurink

Reacties