Subtop | Kimberly Pap: ‘2018 was een topjaar’

Subtop | Kimberly Pap: ‘2018 was een topjaar’

Kimberly Pap - Vloet Victory
Kimberly Pap - Vloet Victory © DigiShots

Kimberly Pap maakte met Vloet Victory (v.Jazz) afgelopen zomer deel uit van het Nederlandse juniorenteam dat goud won op de Europese Kampioenschappen in Fontainebleau. Recent maakte de amazone de overstap naar de Young Riders, vrijdag in Nijkerk schreef ze met 67,794% de gecombineerde Prix St. George en Young Riders rubriek op haar naam.

Series

‘Het drafgedeelte ging eigenlijk heel mooi’, begint Pap. ‘Dat is ook zijn sterkste punt. Nu ik de overstap naar de Young Riders heb gemaakt zitten in de galop nieuwe oefeningen, en die series zijn bij hem soms nog een dingetje. De serie om de vier ging in Nijkerk mis en ook in de serie om de drie zat een fout, dat kost superveel punten. We hadden alsnog een mooie score, maar het is wel jammer dat we daarop veel punten hebben laten liggen. Ik was over de stap en draf wel tevreden, en ook de rest van de galoptour was mooi.’

Wil altijd werken

Pap heeft Vloet Victory nu ongeveer een jaar onder het zadel, 2018 was voor de combinatie een succesvol jaar. Ze werden onder andere Nederlands Kampioen bij de Junioren en individueel vierde op het EK. ‘Victory is een Jazz en heeft ook wat Jazz-gedrag, maar het is wel een heel meewerkend paard. Hij wil altijd werken, pakt dingen snel op en is niet kijkerig. Daarnaast heeft hij drie hele goede gangen. Het enige is dat hij wat gespannen kan worden op wedstrijd.’

Topjaar

‘Met Victory train ik bij Nicolette van Leeuwen en Alex van Silfhout. Bij Nicolette train ik al sinds de pony’s, dus daar ben ik ook met dit paard gaan lessen. Alex gaf vorig jaar de kadertrainingen; ook dat beviel echt heel goed dus daar gaan we eens in de zoveel weken heen. Vanaf januari wil ik de Kostendrukkers Cup meerijden, ik hoop dit jaar in het kader te komen maar het is natuurlijk even afwachten hoe het gaat. Afgelopen jaar bij de Junioren was echt een topjaar, dit is toch een stapje hoger.’

Jersey

De hbo-studente heeft naast Vloet Victory nog twee andere talentvolle paarden op stal, één daarvan is de KWPN-goedgekeurde hengst Jersey (v.Vivaldi). ‘Met Jersey heb ik de kringselecties gereden in het L2. We hebben nu twee van de drie selecties gehad en die allebei gewonnen, dus is hij al kringkampioen. Daarnaast heb ik nog een merrie in het L1, die ook al beide selecties heeft gewonnen. Met hun werk ik naar de Gelderse Kampioenschappen in januari toe.’

ZZ-Zwaar: Noordijk en Pauws

Kim Noordijk won in het zadel van Cees (v.Santano) de eerste proef ZZ-Zwaar met 69,286%. Daarmee bleef ze voor op Sanne van Winnen en Chain’s Zero (v.Flemmingh), de combinatie scoorde 65,571%. Chantal Rauws en Bright Star (v.Johnson) eindigden met 65,286% als derde.

In de tweede proef was het Rauws die de overwinning op haar naam schreef, ze scoorde in deze proef 67,929%. Noordijk werd met 67,5% tweede. Laura Lodewijk mocht met Zonnehoeve’s Formidable (v.Sandreo) als derde opstellen, ze scoorde exact 63%.

Lichte Tour: Pap, Van Dulst – de Lange en Galiart

In de eerste Lichte Tour-rubriek van de dag mocht Anna Venema met The Ritz R&B (v.Rohdiamant) op een tweede plek aansluiten achter Pap, ze scoorde 66,250% in de Prix St. George. Young Rider Annelotte Felix werd derde, ze reed haar Amos (v.Flemmingh) naar 65,294%.

Rianne van Dults – de Lange won de Inter I in het zadel van Fontainebleau (v.San Remo). De combinatie kreeg 65,515% toegekend. Daarmee bleven ze voor op Yvonne Zuring en Showsister S J (v.Show Star), die 65,074% scoorden.

In de avond werd ook nog een rubriek Prix St. George verreden, daar was het Jesslin Galiart die de overwinning pakte met Capetown (v.Jimtown), hun proef werd gewaardeerd met 65,515%. Margo Timmermans reed haar Ghana (v.Rousseau) naar de tweede plek met een score van 64,632%. Robin Bernoski en Don Juan (v.Vivaldi) kregen 63,871% voor hun proef, goed voor een derde prijs.

Jeugd: Van Dulst en Hoekstra

Anniek van Dulst was de enige deelneemster in de rubriek voor Children. De amazone reed naar een knappe score van 66,923% met Isala’s Arielle (v.Kosmo van Orchid’s). Mindy Hoekstra won de Juniorenrubriek, zij bleef met 62,348% voor op de concurrentie. Voor deze overwinning zadelde ze Heavens Voice (v.Voice).

Zware Tour: Timmermans

In de gecombineerde Inter II en Grand Prix rubriek schreef Margo Timmermans de overwinning op haar naam. Haar Catch Me (v.Dreamcatcher) liep naar 68,913% in de Grand Prix. Machteld Hoeflake en Everything is Possible (v.Ehrentanz 1) waren de beste Inter II-combinatie, zij werden met 68,162% tweede.

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties