Kimberly Pap eerste KNHS Indoorkampioen van 2020

Kimberly Pap eerste KNHS Indoorkampioen van 2020

Kimberly Pap - Just a Dream
Kimberly Pap - Just a Dream KNHS Indoorkampioenschappen 2020 © DigiShots

Op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo is zojuist de eerste kampioen van de KNHS Indoorkampioenschappen Dressuur gehuldigd. In de M1 ging de overwinning naar Kimberly Pap.

De amazone reed met haar paard Just A Dream een zeer nette proef die goed was voor 72,66%.

Fijn gereden

Pap heeft als A-kaderlid bij de Young Riders al vele nationale en internationale wedstrijden en kampioenschappen op haar naam geschreven. Daar mag ze vandaag de M1-titel aan toevoegen. “Ik heb echt fijn gereden en ben super tevreden over de proef die heb ik laten zien”,  vertelt ze. “Mijn paard Just A Dream staat altijd heel scherp aan de hulpen. Eigenlijk ging alles heel goed en maakten we geen fouten. Ze is vooral heel constant in haar prestaties en laat een fijne lossigheid zien. Toch blijft het wel spannend om op een kampioenschap te rijden, zeker tegen zo’n sterke groep.”

Helaas deed zich ook een vervelend voorval voor in de M1 rubriek. Eén van de combinaties werd door de federatievertegenwoordiger uitgesloten van de wedstrijd vanwege een onreglementair bit.

Vandaag worden in Ermelo nog de klassen L1 en L2 verreden. Voor morgen staan de klassen B t/m M2 voor pony’s op het programma.

Zie ook: knhsindoorkampioenschappen.nl

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties