Kimberley Pap: “Heel erg blij met ons Young Riders debuut”

Kimberley Pap: “Heel erg blij met ons Young Riders debuut”

Kimberley Pap & Just a Dream - Foto: Wilma Frentz

Kimberley Pap maakte haar Young Riders debuut met haar merrie Just a Dream (v. GLOCK’s Dreamboy N.O.P.) tijdens de onderlinge Subtop wedstrijd tot en met 26 jaar in Nunspeet. De proeven werden beloond met 71,62% en 71,54%. Met haar andere troef Floris (v. Ampère) reed ze 66,84% en 71,84% bijeen in dezelfde rubriek.

Zelf opgeleid

Pap vertelt enthousiast “We mochten eindelijk weer op pad en ik ben heel erg blij met ons debuut. Ik rij Just al vanaf haar derde en op haar vierde heeft ze een veulen gekregen. Ze is mijn eigen paard en ik heb haar zelf opgeleid. Vorig jaar begon ze het werk heel goed op te pakken en liep ze nog M1. Nu loopt ze een Lichte Tour proef door, bizar hoe snel dat kan gaan. Thuis kwam ik netjes de proeven door en het was goed genoeg om te starten maar ik had geen idee hoe de juryleden haar zouden beoordelen.”

Toegift

“De eerste proef was heel netjes gereden en ik probeerde er zoveel mogelijk uit te rijden maar ik wilde ook geen fouten maken. In de serie om de drie ging de laatste wissel mis, die vergat ze te springen. Dat was zonde maar ik kan het haar niet kwalijk nemen. De tweede proef hadden we twee hele stomme foutjes, dat gaat ons niet meer gebeuren. Ze sprong aan in galop tijdens de schouderbinnenwaarts en op de laatste lijn sprong ze een paar ongevraagde wissels. Achteraf kunnen we wel lachen om die onervarenheidsfoutjes” vertelt de amazone.

Ritme

Haar andere Young Riders paard Floris mocht ook weer de wedstrijdring betreden. “Hij heeft wel echt wedstrijdritme nodig. Thuis hebben we doorgetraind en het gaat steeds beter. In de eerste proef merkte ik dat we wat ritme misten maar de tweede proef was heel goed en daar hadden we bijna 72%. Qua lopen wordt hij steeds beter en het komt er steeds meer uit. Ik ben blij met zijn vooruitgang en ik hoop dat we weer wat ritme op kunnen bouwen.”

Sympathiek

De juryleden hadden ook genoten en schreven op het protocol ‘hele mooie combinatie en heel vriendelijk beeld’. “De juryleden werden er blij van en ik werd dat zelf ook. Ze vonden haar een heel sympathiek paard. Het was een onderling meetmoment en voor een debuut was dat ideaal. Ik was blij dat ze weer mee konden maar het blijft anders dan een internationale wedstrijd. Ze zijn er klaar voor en ik hoop dat we snel weer op pad mogen.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Wilma Frentz

Reacties