Kimany MBF kampioen vijfjarige eventingpaarden

Kimany MBF kampioen vijfjarige eventingpaarden

Sanne de Jong
Sanne de Jong, hier met Baas (foto: Remco Veurink)

Het KWPN kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden op het Achterhoeks Hippisch Festijn is gewonnen door de Connect-zoon Kimany MBF, vakkundig voorgesteld door Sanne de Jong.

Vererver

Op het Hippisch Festijn is de internationale eventing de laatste jaren steeds verder uitgebouwd en het vormt een prachtige locatie voor het KWPN kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden. In dit kampioenschap kwamen 24 combinaties aan de start, waarvan er 18 in de race waren voor de titel, en bleek een opvallende rol weggelegd voor de KWPN-goedgekeurde hengst Connect als vererver.

Negens

Onder de Jong kwam Kimany MBF tot de hoogste score van 82,6. Ze waren het dressuuronderdeel al gelijk sterk begonnen met negens voor de galop en algemene indruk. Daar konden ze een vlekkeloze springproef op B/L-niveau en cross aan toe voegen. Kimany MBF komt uit een stam waar al verschillende internationale springpaarden uit zijn voortgekomen, waaronder Sanne Thijssen’s Warette D (v.Casco) en het Grand Prix-springpaard Orkaan V (v.Burggraaf). Voor amazone Jong was het de derde maal dat ze naar voren kon treden op de winnaar van het KWPN kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden.

Springtechniek

Watermill Korella (v. Singular la Silla) eindigde onder Noor Kuilboer als tweede. Na een goede dressuurverrichting, bleven ze niet geheel foutloos in het springparcours op het imponerende hoofdterrein. Daar zetten ze weer een goede cross tegenover waarin ze ook hoge scores ontvingen voor de galop en de springtechniek, en zo kwamen ze uit op 81 punten. Diezelfde amazone kwam ook met Watermill Kontent aan de start, een net als winnaar Kimany MBF van de KWPN-goedgekeurde hengst Connect afstammende eventer. Ook op de zesde plaats eindigde een nakomeling van Jan Greve’s hengst Connect, Kilroy MBF.

Dressuurgefokt

Onder Janneke Boonzaaijer liep, sprong en crosste Krek-Mora G (v. Ferdinand) naar de derde plaats in dit kampioenschap. De dressuurgefokte merrie liet een foutloze spring- en crossverrichting zien.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties