Kim Thijssen: “We hebben er een speciale wedstrijd van gemaakt”

Kim Thijssen: “We hebben er een speciale wedstrijd van gemaakt”

Bixiewedstrijd Bixie Kids-only

In samenwerking met de KNHS regio Noord-Holland organiseerde HS Heiloo de Bixiewedstrijd Bixie Kids-only. Kinderen van vier tot en met achttien jaar konden meedoen aan Bixie-, F- en KNHS proeven B tot en met L.

“De kinderen waren echt heel enthousiast”, reageert een van de organisatoren Kim Thijssen trots. “We hebben dit evenement opengesteld voor kinderen die geen lid zijn van de KNHS, iedereen kon dus meedoen. We wilden de jeugd en natuurlijk de ouders laten zien dat de paardensport gewoon ontzettend leuk is. Ook voor de kleintjes, en dat werd super positief ontvangen”.

Prix d’elegance

Naast de serieuzere proeven was ook de verkleedwedstrijd een groot succes. Prix d’elegance werd het genoemd. “De kinderen en de ouders hadden onwijs uitgepakt met de outfits, niet normaal”, lacht Thijssen. “Ik zat onder andere in de jury en het was heel moeilijk om een winnaar te kiezen. Iedereen zag er supermooi uit. Uiteindelijk kregen alle kinderen een beker, de winnaar kreeg een mooie bloemenkrans”.

Voor iedereen wat

Naast het paardrijden waren er genoeg andere activiteiten opgezet voor de kinderen. “De hele binnenbaan hadden we omgebouwd tot speelhal voor de kinderen die niet hoefden te rijden. Er was een stormbaan, een springkussen en er werden verschillende oudhollandse spelletjes gespeeld. Daarnaast konden de kinderen hoefijzers pimpen onder begeleiding van de voorzitter van onze vereniging”.

Positief

Aan het eind van de dag volgde er een prijsuitreiking te paard. Alle kinderen kregen een zak wortels, een rozet en een beker met de tekst: ‘Bixie Kampioen HS Heiloo 2020’. “We hebben er expres voor gekozen om geen eerste, tweede en derde prijzen uit te reiken. Iedereen was kampioen”, legt ze uit. “We kijken positief terug op de afgelopen dagen. Met name onze vrijwilligers willen we nog extra bedanken, zonder hen was het zeker niet gelukt om dit allemaal mogelijk te maken”.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Bart Wagter

Reacties