Kim Noordijk: “Ze liepen boven verwachting goed”

Kim Noordijk: “Ze liepen boven verwachting goed”

Kim Noordijk & Kicky tijdens de IBOP in Ermelo

Kim Noordijk beleefde een succesvolle dag tijdens de IBOP in Ermelo. Ze reed Maqueen (v. Trafalgar) naar de hoogste dag score. Voor de verrichting ontving de combinatie 78,5 punten.

Boven verwachting

Noordijk vertelt “We moesten goed plannen want het was een drukke dag maar die was zeker geslaagd. Alle drie de merries liepen boven verwachting goed. Ze lieten zich allemaal van hun beste kant zien en liepen alles eruit wat er in zat. We hadden het niet beter kunnen doen.”

Kwaliteit

Maqueen, een driejarige merrie in eigendom van J.G.M van de Meijden was voor het eerst van huis. “Ze was super braaf en liep een top rondje in Ermelo. Ze is een merrie met heel veel kwaliteit. Maqueen is best wel groot en de baan in Ermelo is best wel spannend voor ze. Het was een goede ervaring voor haar en ze liep een foutloze proef. Het beeld was mooi constant en haar goede galop werd ook zeker gewaardeerd” vertelt de amazone.

Drachtig

De driejarige Maserati (v. Inspire) in eigendom van B.C. van der Hoorn en Van Olst liep 75 punten bijeen. Noordijk vertelt “Maserati is ook een hele fijne merrie met veel souplesse. Ze is echt een machine, niet te stoppen. Ze heeft een hele fijne draf en ze blijft maar gaan. Het was ook voor Maserati de eerste keer dat ze van huis was en ze was top braaf. Ze liep een foutloze proef en kreeg een 8,5 voor de draf. Ik was heel blij met ons rondje. Maserati en Maqueen zijn beide drachtig en mogen nu van hun zwangerschapsverlof genieten.”

Dankbaar

De vijfjarige Gleorge Clooney nakomeling Kicky kreeg 77,5 punten voor haar verrichting. De merrie is in eigendom van D. Faro. “Ook Kicky is nog niet veel van huis geweest, dit was pas haar derde keer. Ik heb haar één keer M1 gestart en nu de IBOP. Ze heeft heel veel kwaliteit en is naar mijn mening niet overgewaardeerd. Ze liet zich van haar beste kant zien en ik weet zeker dat we nog veel meer van haar gaan horen. Kicky is nu een jaar onder het zadel en een beetje een laatbloeier. We doen het rustig aan en zijn richting het Z aan het oefenen. Ik hoop dat als de Corona voorbij is dat de wedstrijdring in kunnen gaan. Ik ben heel erg blij met zulke talentvolle paarden op stal” vertelt ze enthousiast.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Kim Noordijk

Reacties