Kim Noordijk opent haar nieuwe stal in Galder

Kim Noordijk opent haar nieuwe stal in Galder

0 12768
Kim Noordijk opende haar nieuwe en verbouwde stal in Galder foto LE fotografie

De jonge amazone Kim Noordijk (19) heeft in Galder afgelopen weekend haar nieuwe stal KN Dressage geopend. “Dit is pas de eerste fase, maar het resultaat is al echt top”, reageert ze enthousiast.

Internationaal

Noordijk reed met Brasil en Ico van de Beekerheide succesvol internationaal bij de pony’s en maakte met Brasil deel uit van het EK-team. Na haar ponytijd turnde ze Cees2fithorses (v. Santano) om van recreatiepaard (met 57% in het L als hoogste score) naar een goed juniorenpaard. Met de ponyhengst Don Davino Horsepoint won ze drie jaar op rij de finale van de Divoza Cup voor jonge dressuurpony’s. Inmiddels heeft ze aan de NRPS-hengst en verrichtingstopper D’Joep (v. Desperado) een goede troef. De combinatie boekt zege na zege en werd ook Nederlands kampioen in het L1 en M1. Met de jonge bonte Night or Day (v. Negro) weet ze zich ook al goed in de kijker te rijden.

Verder in de paarden

Voor Noordijk stond het altijd al vast dat ze verder wilde in de paarden. Met dat doel werd vorig jaar de stal in Galder aangekocht. “Toen we het kochten was het heel vies en heel donker, met hele kleine stallen. Aan de voorkant hebben we alles eruit gehaald en nieuwe stallen geplaatst van 4,5 bij 3 meter. De kantine is opgeknapt, net als de binnenbaan van 20 bij 60 meter. Wat klaar is, is al echt heel gaaf geworden.”

Toekomst

“We zijn nog niet klaar met verbouwen. De achterste tien stallen hebben we netjes gemaakt, maar daar komen in toekomst ook nog grote stallen. Er ligt een buitenbaan van 20 bij 60 meter, die we ook nog willen vernieuwen, net als de paddocks. Ik ben er wel echt heel blij mee. Alles is aanwezig. Beter kun je niet werken. De 20 stallen staan ook al vol. Ik had vorig jaar niet verwacht dat het zo snel zo goed zou gaan”, besluit ze dankbaar.

Bron: De Hoefslag

 

 

Reacties