Kijktip: De Stormruiter deze kerst op televisie

Kijktip: De Stormruiter deze kerst op televisie

0 4448
fries

De Stormruiter is een theaterstuk over de eeuwige strijd van de mens tegen het water, en over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van het Friese paardenras. De 22 uitverkochte voorstellingen zijn inmiddels voorbij, maar de registraties zullen met kerst worden uitgezonden op televisie!

De Stormruiter

De strijd van de mens tegen het water is al zo oud als de mens zelf. En hoewel Nederlanders heer en meester zijn op het gebied van dijken bouwen, sluizen aanleggen en andere vormen van watermanagement, staan ze nog voor grote uitdagingen. Dat maakt De Stormruiter nog altijd een actueel verhaal. De voorstelling laat zien wat de bijzondere rol was van paarden bij het bouwen van dijken en bij landschapsontwikkeling. Maar ook wat we te danken hebben aan mensen die onder de meest barre omstandigheden dijken bouwden. Zo wil de stichting alle mensen, toeristen maar ook de inwoners van Friesland, bewust maken van de opwarming van de aarde, de duurzame ontwikkelingen, en het belang van watermanagement.

Televisie

Deel 1 van de registratie van De Stormruiter is op Eerste Kerstdag te zien om 17.000 uur op Omrop Fryslân. Deel twee zal op Tweede Kerstdag worden uitgezonden vanaf 18.15 uur. Dat is natuurlijk precies rond etenstijd, maar daar is over nagedacht! Beide delen gaan nadat ze voor het eerst zijn uitgezonden op herhaling. De registraties zijn dus de hele avond te zien.

Bron: De Stormruiter

Foto: Shutterstock

Reacties