Kijktip: Ontknoping Global Champions League of Cannes

Kijktip: Ontknoping Global Champions League of Cannes

Hans-Dieter Dreher en Berlinda. Foto: LGCT / Stefano Grasso

De Duitse ruiter Hans Dieter Dreher wist gisteravond met Berlinda (v. Berlin 8) de hoofdrubriek van de LGCT in Cannes te winnen. De belgen Pieter Devos en Olivier Philippaerts maakten het podium compleet. Vanavond volgt de ontknoping van het ‘teamspringen’: De Global Champions League. 

Credits

De ruiter geeft hierbij wel alle credits aan zijn paard. Berlinda was vanaf het begin goed op weg om een snelle tijd neer te zetten. De ruiter en de merrie kregen echter een miscommunicatie waardoor het duo bijna tot stilstand kwam. Dreher herstelde zich ongelooflijk om de eindstreep te bereiken en finishte in 35,38 seconden. “Berlinda was geweldig vandaag, ze is echt heel snel. Het is lang geleden dat ik heb gewonnen, maar het is gelukt en ik ben erg blij vandaag.”

Zuiderburen

Dreher was bijna een volle seconde sneller dan de Belg Pieter Devos met  Jade v. Bisschop (v. Organo Sitte). Olivier Philippaerts en Cigaret JVH Z (v. Clinton) eindigden als derde. De belgen deden goede zaken in Cannes, want ook op de vierde plek was de driekleur te vinden met de dressuur gefokte KWPN’er Escape Adventure (v. Rhodium) en Karel Cox.

GCL

Vader en zoon Eric en Maikel van der Vleuten wisten donderdag hun team Madrid in Motion opnieuw naar de top 3 te sturen. In Cannes reden zij in het eerste onderdeel van het teamspringen naar een tweede plaats met hun toppers Wunschkind en Verdi.

De slotdag van de competitie op LGCT Cannes begint om 18:00 uur lokale tijd met de GCL Cannes finale en met de LGCT Grand Prix van Cannes om 21:30 uur. Alle actie kan live en gratis worden gestreamd op de  website. 

Zie ook: Van der Vleutens tweede in Cannes: “Morgen is gewoon weer een hele nieuwe ronde”

Foto: LGCT/ Stefano Grasso

Bron: Persbericht / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

 

Reacties