Kijktip: Longines Global Champions Tour of Mexico

Kijktip: Longines Global Champions Tour of Mexico

0 414
Scott Brash-Ursula XII

Vanavond is er op televisie weer volop te genieten van paardensport op het hoogste niveau. Mexico vormt van 11 tot en met 13 april het decor voor de Longines Global Champions Tour en is daarmee de tweede stad die dit seizoen wordt bezocht. De allerbeste springruiters komen hier aan start met het doel het parcours van 1.55/1.60 foutloos af te leggen. De wedstrijd wordt om 23:00 uitgezonden op Eurosport

Vorig seizoen ging de Britse combinatie Scott Brash en Ursula XII (v. Ahorn) er hier met het goud vandoor en wonnen daarmee een bedrag van €102.000. De beste Nederlander was Gerco Schröder met zijn toppaard Glock’s London (v. Nabab de Reve).

Global Champions League

Naast het individuele klassement strijden de ruiters ook in teams. De Global Champions League is naast de Champions Tour een waar succes. Topruiters uit verschillende landen verenigen zich en zorgen samen voor opwindende wedstrijden over één seizoen. Jan Tops, oprichter en president van de Tour en co-oprichter van de League zegt: “Dit is een belangrijke stap voorwaarts in de evolutie van onze sport.”

Vrijdag hebben de eerste twee combinaties van elk team gereden en voor nu gaat de ploeg van de Italiaan Alberto Zorzi en Ier Bertram Allen aan de leiding. Zij strijden voor het team Valkenswaard United, maar worden op de hielen gezeten door de Paris Panters met onder andere Harrie Smolders en Gregory Whatelet.

Live te volgen

Vanmiddag om 12:00 proberen de ruiters tijdens de League het parcours opnieuw foutloos af te leggen. Via de live-verbinding op de website van de Tour is dit spektakel te volgen vanaf 12:00. Maar wanneer je de individuele strijd live wilt volgen, kan dat via dezelfde website vanaf 19:00. 

Eurosport zendt de CSI 5* Longines Global Champions Tour Grand Prix of Mexico uit . Vanaf 23:00 kan je hier genieten van de beste springcombinaties. Voor Nederland gaan Gerco Schröder, Bart Bles, Eric van der Vleuten, Maikel van der Vleuten en Harrie Smolders proberen de overwinning te pakken.

Bron: LGCT / Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Stefano Grasso / LGCT

Reacties