Een kijkje in het leven van Willem Greve en Peter Olthof

Een kijkje in het leven van Willem Greve en Peter Olthof

Outdoor Wierden
Willem Greve - Carambole Outdoor Wierden 2020 © DigiShots

Paardensport en Twente is een goede combinatie. De regio brengt niet alleen goede ruiters voort, het gebied telt ook veel spring- en handelsstallen. Maar hoe houd je als springruiter zelf al die verschillende ballen in de lucht? Willem Greve en Peter Olthof geven een inkijkje.

Opleiding

Omdat er in het reguliere onderwijs de opleiding ontbreekt hoe je een goed draaiende spring- en/of handelsstal moet runnen, vormt praktijkervaring de rode draad. Groot geworden tussen de paarden – ‘toen ik 8 was, kende ik de jonge hengsten al en wist ik precies wie wie was’ – ging Greve na de havo een aantal jaar in de leer bij Henk Nooren, een oud-topspringruiter die veel respect verdient als opleider van menig springtalent. Daar wilde hij niet alleen alle facetten van de paardensport leren, maar ook hoe de handel werkt en het leren ontdekken of het zien van talent bij jonge paarden. Vervolgens trok Greve nog drie jaar in bij Stal De Sjiem in Weerselo, want wie anders dan de olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam is een betere mentor? Van de meest succesvolle springruiter van Nederland leerde Greve er vooral hoe hij niet alleen de paarden beter kon trainen, maar ook zichzelf.

Vaste waarde

Met succes. Waar Greve ooit alleen maar kon dromen van meedoen aan de allergrootste internationale concoursen als Aken en Calgary, heeft Greve inmiddels al diverse malen mogen acteren op het crème de la crème voor springruiters. De Tukker is geworden tot een vaste waarde van TeamNL, de bondscoach weet precies wat hij in zijn nationale equipe aan de Twentse springruiter heeft. Het ‘wachten’ is nu op Greve’s olympisch debuut, hopelijk deze zomer in het Japanse Tokio.

Lees hier het hele artikel.

Bron: Tubantia

Foto: Digishots

Reacties